Golf GTI: Η Volkswagen μας αποκαλύπτει το πρόσωπό του! 

Πέτρος Σηφαλάκης
Golf GTI: Η Volkswagen μας αποκαλύπτει το πρόσωπό του! 
Το Volkswagen Golf GTI όγδοης γενιάς είναι προ των πυλών αφού θα παρουσιαστεί το Μάρτιο και η γερμανική μάρκα μας δείχνει πως θα είναι το εμπρός μέρος του.

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, που θα γίνει σε μερικές εβδομάδες, η Volkswagen έχει δηλώσει επίσημα ότι το Golf GTI, μαζί με τα GTD, GTE και R θα κάνουν το ντεμπούτο τους. Το θρυλικό πλέον σπορ χάτσμπακ της γερμανικής μάρκας θα παρουσιαστεί στην όγδοη γενιά του. Η Volkswagen μας δίνει μια φωτογραφία από το εμπρός τμήμα του, ώστε να πάρουμε μια εικόνα και διακρίνουμε ότι είναι αρκετά διαφοροποιημένο σε σχέση με τα απλά Golf 8.

Η γρίλια έχει αποκτήσει ένα κόκκινο σιρίτι που μπαίνει και μέσα στα φωτιστικά σώματα, τα LED ημέρας έχουν αλλάξει σχήμα και υπάρχουν και νέα LED χαμηλά στον προφυλακτήρα, στις άκρες της τεράστιας εισαγωγής αέρα. Ανάλογα σπορ περιμένουμε να είναι η εικόνα και στο πίσω μέρος, με διπλή απόληξη της εξάτμισης, διαχύτη και νέο προφυλακτήρα. Θα υπάρχει αεροτομή στην πέμπτη πόρτα και μεγάλες ζάντες αλουμινίου για να δώσουν τον απαραίτητο χαρακτήρα, ενώ στο κομμάτι των επιδόσεων, υπολογίστε ότι η απλή έκδοση GTI θα έχει 245 ίππους και η TCR, 290 ίππους.

Το R θα έχει ακόμη περισσότερους, 320 στον αριθμό, μαζί με τετρακίνηση και θα υπάρχει το GTD με κινητήρα πετρελαίου και 200 άλογα, αλλά και το GTE με υβριδικό σύστημα αποτελούμενο από βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα, που θα αποδίδει 245 ίππους. Το νέο Volkswagen Golf θα έχει πολύ εξελιγμένη προσωπικότητα και σε ο,τι αφορά την τεχνολογία που θα ενσωματώνει. Το εσωτερικό του είναι πλήρως ψηφιακό, με μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και ο πίνακας οργάνων δεν είναι αναλογικά όργανα αλλά μια οθόνη 10,25 ιντσών που προβάλλει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!