Νέο μικρό SUV έρχεται από την Toyota 

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο μικρό SUV έρχεται από την Toyota 
Η Toyota θα μας αποκαλύψει ένα νέο μοντέλο στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των B-SUV και θα βασίζεται στο πλαίσιο του Yaris.

Ακόμη ένα νέο μοντέλο προβλέπεται στο άμεσο μέλλον από την Toyota και μάλιστα, θα ανήκει σε μια από τις πιο ταχεία αναπτυσσόμενες κατηγορίες. Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, λοιπόν, θα δούμε ένα νέο B-SUV από την ιαπωνική φίρμα, το οποίο θα βασίζεται στο πλαίσιο του Yaris. Από την πρώτη teaser εικόνα που έχουμε στη διάθεσή μας, βλέπουμε ότι θα θυμίζει ελαφρώς τo RAV4 στο πίσω μέρος, θα έχει LED φωτιστικά σώματα, υβριδική τεχνολογία, αλλά και τετρακίνηση.

Το τελευταίο ειδικά, δεν είναι και συνηθισμένο στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνισμού βασίζεται σε πλατφόρμες που δεν υποστηρίζουν τετρακίνηση και είναι εμπροσθιοκίνητα, με λίγες εξαιρέσεις (όπως το Ford EcoSport). Μέσα στην γκάμα της Toyota θα τοποθετηθεί χαμηλότερα από το RAV4 και το C-HR. Θα βρίσκεται απέναντι στο Nissan Juke, το Ford Puma, το Renault Captur και το Peugeot 2008, όπου όλα τους είναι ολοκαίνουργια και άκρως ενδιαφέροντα.

Μεγάλο ενδιαφέρον στο περίπτερο της Toyota

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Toyota, το νέο της B-SUV μαζί με το Yaris, θα αποτελούν περίπου το 30% των πωλήσεών της στην Ευρώπη μέχρι και το 2025. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν για την ώρα. Θα τα μάθουμε όλα με την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, σε λίγες ημέρες στη Γενεύη! Στο περίπτερο της ιαπωνικής μάρκας θα βρίσκονται και άλλα πάρα πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα, όπως το νέο, τρικύλινδρο τετρακίνητο GR Yaris με τους 260 ίππους, το αγωνιστικό Hilux που έτρεξε ο Φερνάντο Αλόνσο στο Ράλι Ντακάρ, το νέο Mirai που κινείται με υδρογόνο και το επαναφορτιζόμενο υβριδικό RAV4!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!