Ο Ρόσι έκλεισε τα 41: Γιατρέ μου Χρόνια Πολλά!

Γιώργος Βαρίνος
Ο Ρόσι έκλεισε τα 41: Γιατρέ μου Χρόνια Πολλά!
Ο Βαλεντίνο Ρόσι σήμερα έχει γενέθλια καθώς έκλεισε τα 41 και συνεχίσει απτόητος να είναι υγιής, ανταγωνιστικός και πάντα έτοιμος για να πάρει το 10ο του πρωτάθλημα...
Το 2020 θα είναι μάλλον η τελευταία ευκαιρία που θα έχει ο Βαλεντίνο να πάρει το πολυπόθητο 10ο πρωτάθλημα του, ιδίως αν οι φήμες που θέλουν τον Μάρκεθ να χάνει τους πρώτους αγώνες επιβεβαιωθούν. Από το 1996 που έτρεξε τον πρώτο αγώνα MotoGP με Aprilia 125 έχουν περάσει 24 χρόνια, αρκετά περισσότερα από τα μισά του χρόνια και συνεχίζει! Σε αυτό το διάστημα έχει ανέβει 234 φορές στο βάθρο, έχει κερδίσει 115 αγώνες και έχει κατακτήσει 9 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή.

Θα συνεχίσει και το 2021

Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης σήμερα στο MotoGP. Όπως είναι γνωστό, ο Βαλεντίνο Ρόσι, θα αποχωρήσει από την εργοστασιακή ομάδα στο τέλος του 2020 και τη θέση του θα πάρει ο Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο «Γιατρός», πλέον βρίσκεται στα 41 του χρόνια και δεν θα ήταν παράλογο να σταματήσει από το MotoGP, ο ίδιος όμως, μας λέει ότι ο στόχος του είναι να συνεχίσει και μετά, ακόμη και σε μια δορυφορική ομάδα. Οι πρώτοι αγώνες της σεζόν θα δείξουν τη φόρμα του και θα τον βοηθήσουν να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Ο ίδιος το θέτει κάπως έτσι: «Τρέχω εδώ και 25 χρόνια, δεν είμαι νέος πια και σίγουρα έχει γίνει αρκετά δύσκολο να είμαι ανταγωνιστικός. Για να παραμείνεις στο κορυφαίο επίπεδο χρειάζεσαι μεγάλη προσπάθεια. Για να συνεχίσω, θα πρέπει να έχω το κατάλληλο κίνητρο. Για εμένα, το κίνητρο έρχεται από τα αποτελέσματα. Αν μπορώ να βρίσκομαι κοντά στο βάθρο και να είμαι ανταγωνιστικός, τότε έχω κίνητρο. Ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω να το κάνω αυτό και το νέο χρόνο. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένω, τότε γίνεται αφόρητο. Για αυτό το λόγο όταν μίλησα με τη Yamaha, δεν ήμουν έτοιμος να αποφασίσω. Δεν θέλω να συνεχίσω όπως στο δεύτερο μισό του 2019. Αν είναι να είμαι έτσι, καλύτερα να σταματήσω. Περίπου στο μισό της σεζόν, στο καλοκαιρινό διάλειμμα, θα πάρω τις αποφάσεις μου. Τώρα πρέπει να σκεφτώ. Όμως τώρα, έχω χρόνο. Δεν θέλω να αποφασίσω μέσα σε μια ημέρα. Θέλω να το κάνω όταν θα είμαι σίγουρος, όταν θα το αισθάνομαι. Αυτή η στιγμή απολαμβάνω τα γενέθλιά μου και σκέφτομαι πως να παραμείνω υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!