Το θηριώδες Audi Q7 με μικρό κινητήρα 2.0 λίτρων!

Πέτρος Σηφαλάκης
Το θηριώδες Audi Q7 με μικρό κινητήρα 2.0 λίτρων!
Η Audi θα συνδυάσει το μεγάλο SUV της, το Q7, με τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0 TFSI, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του πολυτελούς μοντέλου.

Η «τρέλα» του downsizing δεν έχει τελειώσει και συνεχίζει, ακόμη και στα μεγαλύτερα μοντέλα των εταιρειών! Αυτή τη φορά η Audi μας δείχνει το ανανεωμένο Q7 με τον κινητήρα 2.0 TFSI, για την έκδοση 45 TFSI. Το τετρακύλινδρο τούρμπο σύνολο μας είναι γνωστό από πάρα πολλά μοντέλα του Volkswagen Group (κυρίως ως TSI) και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποδίδει 251 ίππους και 370 Nm ροπής. Τα νούμερα δεν προκαλούν μεγάλη εντύπωση, με βάση και τις αυξημένες ανάγκες του Q7 λόγω βάρους και διαστάσεων, ωστόσο συνδυάζεται με ένα αυτόματο οκτάρι σασμάν Tiptronic που βελτιώνει την κατάσταση.

Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε περίπου 7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα, αγγίζει τα 209 χλμ./ώρα. Το κιβώτιο στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς και το σύστημα τετρακίνησης Quattro ελέγχει κάθε στιγμή την πρόσφυση, ώστε να αντιληφθεί που να στείλει τη ροπή. Το νέο βασικό Audi Q7 δεν έχει τον αέρα κίνησης των μεγαλύτερων εκδόσεων, στοιχίζει όμως και αρκετά φθηνότερα και μάλιστα, χωρίς εκπτώσεις στον εξοπλισμό. Διαθέτει από τη βασική έκδοση, LED φώτα, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, αισθητήρα φωτός και βροχής, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών, οθόνη συστήματος πολυμέσων 10,1 ιντσών και δευτερεύουσα οθόνη ελέγχου κλιματισμού 8,6 ιντσών και πάρα πολλά ακόμη, όπως κλιματισμό τριών ζωνών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!