To Lada Niva έγινε τροχόσπιτο! (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
To Lada Niva έγινε τροχόσπιτο! (pics) 
Οι λάτρεις του κάμπινγκ που θέλουν να φτάσουν μέχρι το πιο απόμερο μέρος του πλανήτη ώστε να κατασκηνώσουν, μόλις βρήκαν ένα νέο και εξαιρετικά ικανό σύμμαχο!

Το Lada Niva με αντικειμενικά κριτήρια, δεν είναι και από τα πιο άρτια αυτοκίνητα που έχει δημιουργήσει η παγκόσμια βιομηχανία. Αν χρειαστεί όμως να αναφέρουμε μερικά αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματά του, τότε, χωρίς κανένα δισταγμό, θα μιλήσουμε για τις εκτός δρόμου ικανότητές του! Γιατί λοιπόν, να μην τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο; Οι λάτρεις του κάμπινγκ, μπορούν να ξεκινήσουν να ονειρεύονται με αυτό το Niva που έγινε τροχόσπιτο. Το κατασκευάζει η -ρωσική φυσικά- εταιρεία Lux Form και τροποποιεί το αμάξωμα του Niva ώστε να ταιριάξει στην περίπτωση.

Με όλα τα κομφόρ!

Το συνολικό μήκος φτάνει στα 4.92,5 μέτρα, σημαντικά μεγαλύτερο συγκριτικά με ένα εργοστασιακό Niva, ενώ το ύψος του αγγίζει έως και τα 2,39 μέτρα. Στο χώρο που έχει διαμορφωθεί πίσω βολεύονται με άνεση δύο άτομα, χωρίς να τους λείπει τίποτα. Υπάρχει διπλό κρεβάτι, πολυθρόνα, διπλός καναπές, τραπέζι για φαγητό, τουαλέτα, ντουλάπα, νεροχύτης, ψυγείο, κουζίνα υγραερίου, ντους και φωτισμός LED, ενώ η δεξαμενή νερού έχει χωρητικότητα 70 λίτρων, με δυνατότητα επέκτασης στα 130 λίτρα κατά παραγγελία. Αν σας αρέσει το κάμπινγκ λοιπόν, μόλις βρήκατε έναν ικανότατο σύμμαχο για να φτάσετε όπου έχετε ονειρευτεί!

Ένα πραγματικό offroad animal

Το Niva με ένα κατάλληλο σετ ελαστικών δεν φοβάται χιόνια, λάσπες, άμμο, πέτρες και ο,τι άλλο συναντήσετε εκεί έξω. Το μόνο πράγμα που φοβάται, είναι η άσφαλτος! Στα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο, ο αειθαλής τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.7 λίτρων που υπάρχει κάτω από το καπό, θα τα βρει σκούρα με τις αυξημένες απαιτήσεις του τροποποιημένου τροχόσπιτου! Η ισχύς του είναι 83 ίπποι, η ροπή στα 129 Nm και σε εργοστασιακή μορφή, το Niva ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 20 δευτερόλεπτα, με την τελική να μην ξεπερνά τα 135 χλμ./ώρα. Φανταστείτε στο συγκεκριμένο, λοιπόν, με την ακόμη χειρότερη αεροδυναμική και το τεράστιο βάρος!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!