Ακόμη πιο ισχυρό το ηλεκτρικό αγωνιστικό της Volkswagen

Πέτρος Σηφαλάκης
Ακόμη πιο ισχυρό το ηλεκτρικό αγωνιστικό της Volkswagen
To ID.R που ήδη έχει στην κατοχή του πάρα πολλά ρεκόρ για τα ηλεκτρικά αγωνιστικά, έρχεται σε μια ισχυρότερη εκδοχή με καλύτερες επιδόσεις και την ονομασία Evo.

Το Volkswagen ID.R είναι το ηλεκτρικό αγωνιστικό που έχει το ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak. τον καλύτερο χρόνο οχήματος με μπαταρίες στο Νίρμπουργκρινγκ και τον ίδιο τίτλο στη φημισμένη διαδρομή του ιστορικού αγώνα ταχύτητας στο Goodwood. Έχει, δηλαδή, πάρα πολλούς τίτλους στην κατοχή του, όμως σύντομα θα αποκτήσει ισχυρότερη εκδοχή. Πιο συγκεκριμένα, η Volkswagen ετοιμάζει την έκδοση Evo, με μεγαλύτερη ισχύ και ακόμη καλύτερο στήσιμο για το ηλεκτρικό αγωνιστικό.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, η Volkswagen θα επιστρέψει και θα το βάλει ξανά στο Νίρμπουργκρινγκ για να μειώσει το χρόνο της και να θέσει ένα πολύ δύσκολο στόχο στους ανταγωνιστές της! Επίσης, θα τοποθετηθεί ένα μεγαλύτερο σετ μπαταριών. Το σημερινό ID.R έχει κόφτη τελικής ταχύτητας για να είναι σίγουροι οι άνθρωποι της Volkswagen ότι θα αντέξει για έναν ολόκληρο γύρο. Όταν η δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας γίνει μεγαλύτερη, τότε ο κόφτης θα αφαιρεθεί.

Οι πληροφορίες για το Volkswagen ID.R Evo μέχρι στιγμής, είναι περιορισμένες. Το βρετανικό Autocar λέει ότι τα αεροδυναμικά του βοηθήματα θα προσφέρουν ακόμη καλύτερη κάθετη δύναμη, η ισχύς θα αυξηθεί και θα υπάρξει και νέο σετ μπαταριών, όμως δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία με αριθμούς για όλα αυτά. Μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του αγωνιστικού, τότε η Volkswagen θα επιχειρήσει ξανά να σπάσει τα ρεκόρ της και μαζί με αυτό, σίγουρα θα έχουμε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!