Formula E: Αναβάλλεται το GP Κίνας λόγω Κορωνοϊού

Πέτρος Σηφαλάκης
Formula E: Αναβάλλεται το GP Κίνας λόγω Κορωνοϊού
Ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για την Κίνα τον επόμενο μήνα, δεν θα γίνει λόγω της επιδημίας του ιού και το πρόγραμμα της Formula E θα αλλάξει.

Στις 21 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένο να δούμε τον αγώνα της Κίνας στο πρωτάθλημα της Formula E. Ωστόσο, η FIA αποφάσισε να ακυρώσει το Γκραν Πρι Κίνας, λόγω του κορωνοϊού, που αυτή τη στιγμή έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας στη χώρα. Εκτός από τον αγώνα στη Σάνυα, στις 17 Απριλίου υπάρχει και το Γκραν Πρι της Formula 1 Σαγκάη. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση, με τους υπεύθυνους της Formula 1 να μην έχουν σχολιάσει ακόμη το γεγονός.

Η FIA, δεν ξεκαθάρισε αν ο αγώνας της Formula E Σάνυα δεν θα γίνει καθόλου ή αν θα γίνει αργότερα. Σε περίπτωση που τελικά, δεν γίνει ποτέ, σκέπτονται να βάλουν άλλον έναν στην Ευρώπη ή να κάνουν διπλό αγώνα στη Νέα Υόρκη. Μέχρι στιγμής το μόνο που ξέρουμε ως δεδομένο από επίσημη ανακοίνωση, είναι ότι στις 21 Μαρτίου δεν θα γίνει ο αγώνας της Σάνυα. Το πρόβλημα με τον κορωνοϊό πάντως δείχνει να συνεχίζει ακάθεκτο, οπότε κατά πάσα πιθανότητα ούτε ο αγώνας της Formula 1 τον Απρίλιο θα γίνει εκεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!