Ο Φερνάντο Αλόνσο οδηγεί το νέο Toyota GR Yaris (vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Φερνάντο Αλόνσο οδηγεί το νέο Toyota GR Yaris (vid) 
Μετά την πρόσφατη συνεργασία του με την Toyota Gazoo Racing, ο Φερνάντο Αλόνσο οδηγεί το νέο GR Yaris, με τις εντυπωσιακές προδιαγραφές και την τετρακίνηση.

Το Toyota GR Yaris όταν παρουσιάστηκε, έκλεψε τις εντυπώσεις. Εμφανισιακά, είναι πανέμορφο και επιθετικό, έχει τετρακίνηση, τούρμπο τρικύλινδρο κινητήρα με 261 ίππους και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, στοιχεία που δεν συναντάς σε ένα σπορ σουπερμίνι! Η Toyota Gazoo Racing συνεργάστηκε με τον Φερνάντο Αλόνσο για το Ράλι Ντακάρ και ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής οδηγεί το νέο GR Yaris, λέγοντας την άποψή του.

Εντυπωσιασμένος ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1

Παράλληλα, το αυτοκίνητο το δοκίμασαν και οι οδηγοί της Toyota στο WRC, όπως και ο Τόμι Μάκινεν! Ο Αλόνσο λέει τα καλύτερα για το μικρό σπορ μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας, ύστερα από την πρώτη γεύση που πήρε στην πίστα του Εστορίλ στην Πορτογαλία.

Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά, ότι το αυτοκίνητο ελέγχεται απίστευτα εύκολα και αποτελεί την τέλεια λύση ανάμεσα στην συμπεριφορά ενός σπορ αυτοκινήτου, αλλά και ενός οχήματος κατάλληλο για καθημερινή χρήση, προσφέροντας άνεση και απροβλημάτιστη συμβίωση. Σύμφωνα με την Toyota, τα 0-100 χλμ./ώρα είναι μια διαδικασία που διαρκεί μόλις 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα. Η τετρακίνηση μπορεί να πάει από 60:40 εμπρός-πίσω έως το 30:70 εμπρός-πίσω, αλλά και να κλειδώσει στο 50:50, ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!