«Ξεπουλάει» η Ford Mustang Mach-E

Πέτρος Σηφαλάκης
«Ξεπουλάει» η Ford Mustang Mach-E
Το ηλεκτροκίνητο SUV της Ford, με όνομα δανεισμένο από τη Mustang και πολύ όμορφη, αιχμηρή εμφάνιση, δείχνει να έχει πείσει το αγοραστικό κοινό.

Οι παραγγελίες για τη Ford Mustang Mach-E έχουν φτάσει πλέον στις 32.000, ένα πολύ καλό νούμερο, αν σκεφτούμε ότι η Ford έχει σχεδιάσει να φτιάξει 50.000 αυτοκίνητα στον πρώτο χρόνο παραγωγής του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι η μάρκα υπολόγισε πως το νέο ηλεκτροκίνητο SUV Θα έχει χαμηλότερες πωλήσεις, όμως η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες

Σημειώνουμε δε, ότι η έκδοση λανσαρίσματος First Edition εξαντλήθηκε σχεδόν αμέσως και δεν υπολογίζεται σε αυτές τις 32.000 μονάδες αυτοκινήτων. Η Ford έβαλε όλη της την τέχνη στη Mustang Mach-E και έφτιαξε ένα εντυπωσιακό SUV, τόσο σε εμφάνιση και αναλογές, όσο και σε τεχνολογία. Οι μπαταρίες που συνοδεύουν το αυτοκίνητο έχουν χωρητικότητα 75,7 kWh ή 98,8 kWh, ανάλογα με την έκδοση και μπορεί να φτάσει έως και τα 600 χλμ αυτονομίας με μια φόρτιση, στην περίπτωση των πισωκίνητων εκδόσεων με τη μεγάλη μπαταρία.

Σε πρώτο πλάνο η ισχύς

Οι εκδόσεις ισχύος είναι δύο, μια με 337 ίππους και 565 Nm ροπής και μια με 465 ίππους και 860 Nm. Η τελευταία είναι η έκδοση GT και ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα. Στο εσωτερικό η εικόνα εντυπωσιάζει. Μια μεγάλη, κάθετα τοποθετημένη οθόνη θυμίζει αρκετά Tesla και αντικαθιστά ολόκληρη την κεντρική κονσόλα, καθώς δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε αυτό το σημείο. Κλιματισμός, πολυμέσα, αυτοκίνητο, όλα ελέγχονται από εκεί, ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων που δεν θυμίζει τις παραδοσιακές λύσεις που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!