Η Mercedes-Benz σταματά την παραγωγή της X-Class

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Mercedes-Benz σταματά την παραγωγή της X-Class
Οι ανεπιβεβαίωτες φήμες πλέον επιβεβαιώνονται και σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Mercedes-Benz στο Auto Motor und Sport, η X-Class θα σταματήσει να διατίθεται.

Περίπου τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα της, η X-Class της Mercedes αποχωρεί από την παραγωγή. Το concept ενός πολυτελούς pick-up με βάσεις από τη Nissan και εξέλιξη από τη γερμανική μάρκα δεν «έπιασε» εν τέλει, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με μεγάλες ικανότητες και πολυχρηστικό χαρακτήρα. Εκπρόσωπος της Mercedes, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport ότι η X-Class θα αποχαιρετήσει την παραγωγή στα τέλη Μαΐου και έτσι, οι ανεπιβεβαίωτες φήμες, πλέον επιβεβαιώνονται.

Οι πωλήσεις ήταν ένας βασικός λόγος που η μάρκα με σήμα το αστέρι πήρε αυτή την απόφαση. Μέσα στο 2019 η Mercedes έφτιαξε 15.300 μονάδες, αριθμός που απέχει αρκετά από τον αρχικό στόχο τους. Το Nissan Navara από την άλλη, πούλησε πάνω από 65.000 αυτοκίνητα, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Η τιμή της X-Class ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που την κράτησαν πίσω σε επίπεδο πωλήσεων.

Ακόμη παραμένει άγνωστο αν θα δούμε μια νέα προσπάθεια της Mercedes στη δημοφιλή κατηγορία των pick-up μοντέλων του ενός τόνου. Στο άμεσο μέλλον πάντως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και απλώς, θα αφήσουν το κενό χωρίς αντικατάσταση. Η X-Class θα είναι διαθέσιμη για μερικούς μήνες ακόμη και στην πορεία, οι dealers θα εξυπηρετούν μόνο με το στοκ που έχει απομείνει σε κάθε χώρα. Πάντως θα τη θυμόμαστε σαν ένα pick-up με πολύ καλή ποιότητα, το οποίο ταξίδευε σαν επιβατικό και ήταν πλήρες εξοπλισμού! Είχε φυσικά, πολύ καλές εκτός δρόμου ικανότητες και οι χώροι στο εσωτερικό του ήταν ανάμεσα στους καλύτερους της κατηγορίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!