Ηλεκτρικό θα είναι το επόμενο Volvo XC90

Πέτρος Σηφαλάκης
Ηλεκτρικό θα είναι το επόμενο Volvo XC90
Αλλάζει γραμμή πλεύσης η Volvo και το επόμενο XC90, αναμένεται ότι θα έχει ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, αφήνοντας πίσω του τα μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Το XC90 είναι το μεγάλο SUV της Volvo. Πρόκειται για ένα μοντέλο που αποτελεί σημείο αναφοράς στην πολυτέλεια, την ποιότητα και την ασφάλεια στην κατηγορία του και έχει πετύχει πολύ καλές πωλήσεις στα χρόνια που είναι διαθέσιμο. Το επόμενο XC90 όμως, θα αλλάξει συνταγή από το σημερινό. Πιο συγκεκριμένα, θα έχει ηλεκτρικές εκδόσεις και δεν προβλέπεται το λανσάρισμα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, βενζίνης ή πετρελαίου!

Με κορυφαία τεχνολογία

Περιμένουμε ότι θα το δούμε το 2022 και εκτός των ηλεκτροκινητήρων, θα διαθέτει και ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, στα πρότυπα των Tesla. Έτσι ο οδηγός θα απολαμβάνει άνετες μετακινήσεις, χωρίς να ρυπαίνει το περιβάλλον και πάνω από όλα, με μεγάλη ασφάλεια. Η Volvo ξεκαθαρίζει ότι το νέο της μοντέλο δεν θα είναι ένα τετράτροχο ρομπότ. Ο οδηγός θα μπορεί όποτε θέλει να παίρνει τον έλεγχο και να οδηγεί.

Πρόκειται απλώς για ένα αυτοκίνητο, με πολύ εξελιγμένο Cruise Control ώστε να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση στις μετακινήσεις ρουτίνας στον αυτοκινητόδρομο. Η σουηδική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει τα πλάνα της για το μέλλον. Συγκεκριμένα, θέλει μέχρι το 2025 να παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο και από αυτό το χρονικό όριο και μετά, οι πωλήσεις της να αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα τουλάχιστον κατά 50%. Να τονίσουμε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo ήρθε πριν λίγους μήνες και είναι το μικρό SUV XC40 στην έκδοση Recharge.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!