«Χρυσάφι» η αξία του πρώτου Dodge Viper! (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
«Χρυσάφι» η αξία του πρώτου Dodge Viper! (pics) 
Το πρώτο Dodge Viper που κατασκευάστηκε ποτέ ανήκε στον Λι Ιακόκα και βγήκε σε δημοπρασία, «πιάνοντας» 285.500 δολάρια, ένα αστρονομικό ποσό με βάση την αντικειμενική αξία του αυτοκινήτου!

Ήταν δεδομένο ότι το πρώτο Dodge Viper, θα είχε μια μεγαλύτερη αξία από τα υπόλοιπα. Ο αριθμός πλαισίου που τελειώνει σε 00001 του δίνει μοναδική ταυτότητα, όπως και το γεγονός ότι είχε μόλις 10.000 χλμ και ανήκε σε μόλις έναν ιδιοκτήτη, τον Λι Ιακόκα, που έφυγε από τη ζωή το 2019.

Το Viper RT/10 Roadster λοιπόν, λεγόταν ότι θα πιάσει αρκετά καλά χρήματα. Η εταιρεία δημοπρασιών ήταν αρκετά επιφυλακτική με τις εκτιμήσεις της και είπε απλώς ότι περιμένουν πάνω από 100.000 δολάρια. Το αποτέλεσμα όμως, ήταν σχεδόν τριπλάσιο! 285.500 δολάρια είναι ένα αστρονομικό ποσό, κάποιος όμως βρέθηκε ώστε να το εκταμιεύσει, για να το αγοράσει! Η κατάσταση που είχε διατηρήσει ο Ιακόκα το Viper, ήταν εξαιρετική. Θα μπορούσε να είχε ζελατίνες και να το πουλούσαν για καινούργιο!

Μια φοβερή επένδυση για το μέλλον

Το οδόμετρο δείχνει 10.010 χιλιόμετρα και ο ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας των 8.0 λίτρων, που αποδίδει 400 ίππους, είναι συντηρημένος τέλεια. Πλέον το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έγινε το ακριβότερο Dodge Viper που πουλήθηκε ποτέ και με τη δημοσιότητα που έχει πάρει η συγκεκριμένη μονάδα, αναμένεται ότι η αξία της θα εκτοξευθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!