Η Honda έσπασε στο Ντακάρ το σερί της ΚΤΜ (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Η Honda έσπασε στο Ντακάρ το σερί της ΚΤΜ (vid)
Μετά από 18 χρόνια η ΚΤΜ αποκαθηλώνεται από τον θρόνο της νικήτριας του Ράλλυ Ντακάρ από τον Ρίκι Μπράμπεκ και την Honda του!

Για 18 χρόνια η ΚΤΜ δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν να κερδίσει το Ντακάρ!

Χρειάστηκαν 31 χρόνια στην Honda για να κερδίσει ξανά στο Ράλλυ Ντακάρ. Ήταν το 1989 όταν ο Ζιλ Λαλέ, νίκησε για τελευταία φορά τον 20ο αιώνα το διάσημο αγώνα Paris–Tunis–Dakar με μια ειδικά κατασκευασμένη NXR800V. Από τότε η Honda δεν κατάφερε να νικήσει ξανά αφού η Cagiva, η Yamaha και η BMW κέρδιζε τον αγώνα μέχρι το 2001 όταν τα σκήπτρα τα πήρε η ΚΤΜ και έκτοτε για 18 χρόνια η αυστριακή εταιρεία δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν να κερδίσει αφού είχε 18 σερί νίκες!

Ζιλ Λαλέ 1989

To 2014 έγινε μια μεγάλη αλλαγή, καθώς οι οργανωτές για να φρενάρουν κάπως το σερί της ΚΤΜ άλλαξαν τους κανονισμούς στον μέγιστο κυβισμό των μοτοσυκλετών με τα 450 κ.εκ. να αποτελούν την μέγιστη χωρητικότητα του κινητήρα στις εργοστασιακές ομάδες. Η ΚΤΜ συμμορφώθηκε και κατέβασε ένα 690 με κινητήρα 450 κ.εκ. με την Honda τότε να απαντά με 4 CRF450 RALLY, έχοντας δηλώσει ότι το 2014 θέλει τη νίκη.

Τελικά τα κατάφερε 6 χρόνια μετά από πολλές προσπάθειες με τον πρώτο Αμερικάνο αναβάτη που κερδίζει Ντακάρ, τον Ρίκι Μπράμπεκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!