Συνεργασία της FCA με κατασκευαστή iPhone

Gazzetta team
Συνεργασία της FCA με κατασκευαστή iPhone
Η FiatChrysler θα ιδρύσει κοινή εταιρεία για την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων με θυγατρική του κινέζικου ομίλου Foxconn και βασικού προμηθευτή της Apple με iPhone.

Στην Άπω Ανατολή έφτασε η χάρη της FiatChrysler προκειμένου να βρει έναν αξιόπιστο εταίρο για να βαδίσουν μαζί στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ο ιταλοαμερικανικός όμιλος φαίνεται ότι κατέληξε στην κινέζικη Ηοn Hai με την οποία θα ιδρύσουν μία νέα εταιρεία με ποσοστό 50% για καθένα από τα δύο μέρη. Το όνομα Hon Hai ίσως να μη λέει τίποτα στους περισσότερους Ευρωπαίους, πρόκειται όμως για μία φίρμα η οποία ανήκει στον κινέζικο κολοσσό Foxconn που προμηθεύει –μεταξύ άλλων- με iPhone την Apple!

Τα σχέδια της FCA και της Hon Hai προβλέπουν την εξέλιξη και την συμπαραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων νέας γενιάς στην Κίνα, όπως επίσης μεγάλες επενδύσεις στον κλάδο των ρομποτικών και αυτόνομων μοντέλων. Η FiatChrysler ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές υπέγραψαν ήδη προσύμφωνο και ότι τους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί εκτός απροόπτου επίσημα η συμφωνία. Βεβαίως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις να στραβώσει κάτι την τελευταία στιγμή ή να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τις διαπραγματεύσεις.

Καθυστέρησε η στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Kαι υβριδικά πλέον τα Fiat 500 και Panda.

Η πρωτοβουλία της FiatChrysler δεν αιφνιδιάζει, καθώς ο όμιλος έχει μείνει αρκετά πίσω μέχρι τώρα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης κα θα παρουσιάσει τα πρώτα τέτοια μοντέλα του πιθανότατα εφέτος. Η αρχή θα γίνει με τις υβριδικές εκδόσεις των Fiat 500 και Fiat Panda και θα ακολουθήσει το 100% ηλεκτροκίνητο 500, που θα κατασκευάζεται στο Τορίνο της Ιταλίας.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η FiatChrysler θα συγχωνευθεί με τον γαλλικό όμιλο της PSA, στον οποίο ανήκουν οι μάρκες Peugeot, Citroen, Opel και DS. Από αυτή την ένωση θα προκύψει ένας κολοσσός με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές, που θα εκπροσωπείται και στις πέντε ηπείρους με μοντέλα όλων των κατηγοριών και με προηγμένες τεχνολογίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!