Οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι πιο προσεκτικοί οδηγοί στην Ευρώπη! 

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι πιο προσεκτικοί οδηγοί στην Ευρώπη! 
Μια έρευνα του ευρωβαρομέτρου σχετική με την οδική ασφάλεια, αποκαλύπτει ότι οι Γερμανοί είναι οι πιο προσεκτικοί οδηγοί στην Ευρώπη και οι Έλληνες, τους ακολουθούν!

Όσο... απίστευτο κι αν ακούγεται σε εμάς, το ευρωβαρόμετρο οδικής ασφάλειας, δείχνει ότι οι Έλληνες ανήκουν στους πιο προσεκτικούς οδηγούς της Γηραιάς Ηπείρου. Τα αποτελέσματα βγήκαν σε συνεργασία με το ίδρυμα Fondation Vinci Autoroutes και συμμετείχαν πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη. Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδόα, Πολωνία, Σλοβακία και Σουηδία, ήταν οι χώρες που συμμετείχαν.

Το ποσοστό προσοχής των Γερμανών στο δρόμο, έφτασε στο 82%. Οι Έλληνες βρίσκονται ακριβώς από πίσω τους, με 78%, ισοβαθμώντας με την Ιταλία, ενώ οι Γάλλοι σημείωσαν 77%. Από την άλλη η ηρεμία πίσω από το τιμόνι, δεν είναι προσόν των Ελλήνων. Βρεθήκαμε στις χαμηλότερες θέσεις με ποσοστό 49%, ενώ την κορυφή είχα οι Ολλανδοί (68%), οι Πολωνοί (67%), οι Σλοβάκοι (67%) και οι Ισπανοί (66%).

Πόσο ευγενείς είμαστε;

Στον πίνακα που δείχνει την ευγένεια στους δρόμους, η Ελλάδα έχει θέση κάπου στη μέση με 29%. «Κύριοι» στην οδήγηση είναι οι Άγγλοι με 50% ευγένεια, αλλά και οι Βέλγοι με 44%, ενώ οι Ιταλοί είναι οι πιο αγενείς με μόλις 17%.

Από άγχος, πώς πάμε;

Το άγχος, είναι ένας εχθρός κατά την ώρα της οδήγησης. Οι Έλληνες δεν είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι όταν πιάνουν τιμόνι (30%), με την κορυφή στο συγκεκριμένο κομμάτι να ανήκει στους Σουηδούς (58%). Οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί ακολουθούν με 52% και 42% αντίστοιχα.

Είμαστε όμως αρκετά... νόμιμοι

Οι παραβάσεις στους δρόμους είναι το φόρτε των Άγγλων με 9%, ακολουθούμενοι από τους Ολλανδούς με 8% και τους Βέλγους με 7%. Η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά με 3% μόλις.

Επικίνδυνοι και ανεύθυνοι!

Από την άλλη, ενώ βγήκαμε οι δεύτεροι πιο προσεκτικοί οδηγοί, έρχονται κάποια αντικρουόμενα στοιχεία. Το 50% των Ελλήνων οδηγεί επικίνδυνα, σύμφωνα με την έρευνα, παίρνοντας την πρωτιά στη σχετική κατηγορία και οι Ιταλοί με τους Γάλλους μας ακολουθούν με 44% και 40% αντίστοιχα. Οι Σουηδοί έχουν τη χαμηλότερη θέση εδώ με 11%. Επίσης, το 58% των Ελλήνων οδηγών είναι ανεύθυνοι, με μόνο τους Πολωνούς να μας περνούν με 68%. Δεν ξέρουμε πως συνδυάζονται αυτές οι κατηγορίες με την πρώτη, όπου μας ανέδειξε ιδιαίτερα προσεκτικούς, ωστόσο αυτά είναι τα αποτελέσματα του ευρωβαρομέτρου!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!