ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Ο κλιματισμός του VW Golf «μιλάει» με τον οδηγό (vid)

Ο κλιματισμός του VW Golf «μιλάει» με τον οδηγό (vid)

Ο έξυπνος κλιματισμός Air Care Climatronic του Volkswagen Golf 8.

Αν πείτε ότι κρυώνετε ή ότι έχει ζέστη μέσα στην καμπίνα, ο κλιματισμός του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς θα σας ακούσει και θα πράξει ανάλογα, χωρίς να κάνετε καμία κίνηση!   

Πολλά αυτοκίνητα σήμερα διαθέτουν συστήματα φωνητικών εντολών. Ψηφιακοί βοηθοί, αναζήτηση στοιχείων στο διαδίκτυο και διάφορες άλλες λειτουργίες είναι διαθέσιμες, η Volkswagen όμως, δημιουργεί κάτι ακόμη πιο πρακτικό. Το νέο Volkswagen Golf όγδοης γενιάς είναι εξοπλισμένο με σύστημα φωνητικών εντολών συνδεδεμένο απευθείας με το αυτοκίνητο. Ας πούμε, αν ο οδηγός πει ότι κρυώνει, το Golf αμέσως σπεύδει να ενεργοποιήσει το καλοριφέρ. 

Το νέο Volkswagen Golf 8.

Σε περίπτωση που ζεσταίνεται, βάζει σε λειτουργία τον κλιματισμό ώστε να πέσει η θερμοκρασία στην καμπίνα, ενώ μπορεί να ζητήσει και πιο σύνθετα πράγματα, όπως «ζέστη στα πόδια» ή ξεθόλωμα των παραθύρων. Ονομάζεται Air Care Climatronic και βασίζεται σε ένα σύστημα τριών ζωνών. Οδηγός, συνοδηγός και πίσω επιβάτες, μπορούν να έχουν ξεχωριστή θερμοκρασία ορισμένη σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Η Volkswagen λέει ότι υπάρχουν και πέντε προεπιλογές σύνθετων εντολών εκτός των βασικών (ενεργοποίησης, απενεργοποίησης) μέσω των φωνητικών εντολών. 

Το νέο Volkswagen Golf 8.

Clear View (ξεθόλωμα), Warm Feet (ζέστη στα πόδια), Cool Feet (κρύο στα πόδια), Warm Hands (ζέστη στα χέρια και μέσω του θερμαινόμενου τιμονιού) και Fresh Air (φρέσκος αέρας στην καμπίνα) είναι οι βασικές εντολές. Από εκεί και πέρα, μπορούν να παραμετροποιηθούν ή να προστεθούν κι άλλοι. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι στάνταρ στις ακριβότερες εκδόσεις του Volkswagen Golf και διαθέσιμο για επιλογή από τον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού, στις φθηνότερες εκδόσεις. Φυσικά ο έλεγχος του κλιματισμού μπορεί να γίνει και μέσω των παραδοσιακών χειριστηρίων.  

“I’m cold” – The new Golf responds with intelligent climate control