Το νέο υβριδικό Toyota RAV4 «τα σπάει» (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο υβριδικό Toyota RAV4 «τα σπάει» (pics) 
Με 306 ίππους από ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό (Plug-In Hybrid) σύστημα κίνησης, το νέο RAV4 PHEV γίνεται το ισχυρότερο RAV4 της ιστορίας.

Έφτασε η στιγμή που η Toyota ανακοίνωσε και επίσημα, ότι το RAV4 PHEV που γνωρίσαμε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, θα διατεθεί και στην Ευρώπη. Έτσι λοιπόν παρουσιάζεται και η ευρωπαϊκή του εκδοχή. Πατάει στην πλατφόρμα GA-K της Toyota και η μπαταρία που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα, βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, για να χαμηλώσει το κέντρο βάρους και να μην επηρεαστεί η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Υπάρχει έξυπνο σύστημα ηλεκτρονικής τετρακίνησης AWD-i και ο χώρος αποσκευών, πλέον διαμορφώνεται στα 520 λίτρα, από τα 580.

Η ισχύς στην υπηρεσία της οικονομίας!

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο πίσω. Αποδίδει συνολικά 306 ίππους και γίνεται το ισχυρότερο Toyota RAV4 που έχουμε αντικρίσει ποτέ, ενώ τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα.

Την ίδια στιγμή, οι εκπομπές ρύπων στο αυτόματο υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης βρίσκεται στα 29 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο (δεν πληρώνει τέλη στην Ελλάδα) και προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 65 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, με ταχύτητες έως και 135 χλμ./ώρα.

Παραμένει ίδιο σχεδιαστικά

Το RAV4 των 306 ίππων δεν ξεχωρίζει εύκολα με «γυμνό μάτι». Το δίχρωμο αμάξωμα, το σήμα της Toyota με το μπλε φόντο, αλλά και οι μεγάλες ζάντες των 18 ή 19 ιντσών είναι στάνταρ και προδίδουν την καταγωγή του, όμως κανένα από αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν αποκλειστικό πλεονέκτημα αυτής της έκδοσης καθώς μπορούν να συνδυαστούν προαιρετικά και με τις άλλες εκδόσεις του RAV4. Στο εσωτερικό υπάρχει στάνταρ σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής των εννέα ιντσών (υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto), μαζί με πανοραμική οροφή, Head-Up Display, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός - πίσω και ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών. Αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές από το δεύτερο μισό του 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!