Θα μεταμορφωθεί σε SUV το Opel Insignia;

Πέτρος Σηφαλάκης
Θα μεταμορφωθεί σε SUV το Opel Insignia;
Η Opel έχει μακρά παράδοση στα μεσαία σεντάν, η πορεία της αγοράς όμως ίσως την αναγκάσει να αλλάξει την ταυτότητα του Insignia και να προσθέσει στην γκάμα της ακόμη ένα SUV.

Πριν από λίγες ημέρες, είδαμε το ανανεωμένο Insignia από την Opel. Το αυτοκίνητο διανύει στην ουσία τη δεύτερη γενιά του, όμως μετά το 2022 αναμένεται να γίνουν κινήσεις αντικατάστασής του. Σύμφωνα με το AutoExpress όμως, το νέο Insignia ενδέχεται να μην είναι ένα κλασικό μεσαίο σεντάν. Υπάρχει πιθανότητα, να δούμε ένα SUV στη θέση του! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν θα είναι ακριβώς SUV αλλά ένα υβρίδιο μεταξύ αυτής της κατηγορίας και των πρακτικότερων MPV, δίνοντας περιθώριο για εξαιρετικούς χώρους επιβατών, μεγάλη ευελιξία στο εσωτερικό και τεράστιο χώρο αποσκευών.

Κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του PSA Group, που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί από την Opel στην περίπτωση του Grandland X. Για να έχουμε μια εικόνα, το Insignia το περασμένο έτος, πούλησε 67.424 αυτοκίνητα. Για χάρη σύγκρισης, βλέπουμε ότι το 2009, όπου το Insignia είχε παρουσιαστεί στην πρώτη γενιά του ως ο επαναστατικός αντικαταστάτης του ξεπερασμένου Vectra και ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη χρονιά του στην αγορά, είχε πουλήσει 137.714 αυτοκίνητα. Φυσικά η πτώση αφορά όλα τα μοντέλα της κατηγορίας λόγω της στροφής που έκαναν οι αγοραστές, οι οποίοι δεν κοιτούν πλέον στα μεσαία σεντάν αλλά στα SUV. Ένας από τα αντίπαλα μοντέλα του Insignia, είναι το Ford Mondeo που σημείωσε μόλις 49.596 αυτοκίνητα το 2018, σε αντίθεση με το 2009 που είχε πουλήσει 117.565 μονάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!