H Jeep «το γυρνάει» στα ηλεκτρικά! 

Πέτρος Σηφαλάκης
H Jeep «το γυρνάει» στα ηλεκτρικά! 
Μέχρι το 2022, η Jeep θέλει όλα της τα μοντέλα να έχουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις και σιγά σιγά, θα εγκαταλείψει τους θερμικούς κινητήρες.

Ποιος θα περίμενε πριν από μερικά χρόνια, ότι η Jeep θα μπορούσε να είναι μια «ηλεκτρική μάρκα»; Οι τερατώδεις V8 5.7 Hemi, τα τεράστια ντίζελ μοτέρ και οι τόνοι κατανάλωσης καυσίμου με μεγάλες εκπομπές ρύπων, σύντομα θα περάσουν στην ιστορία. Ο στόχος της Jeep είναι μέχρι το 2022 να έχει μια εξηλεκτρισμένη έκδοση σε κάθε μοντέλο της.

Αυτό σημαίνει είτε ότι θα υπάρχουν αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις, είτε Plug-In υβριδικές, που θα έχουν τη δυνατότητα κίνησης μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Το πλάνο αυτό θα εφαρμοστεί τόσο στα μικρότερα Renegade, Compass, όσο και στα μεγαλύτερα Cherokee και Grand Cherokee, ακόμη και το σκληροτράχηλο Wrangler.

Η Jeep ποντάρει ότι έτσι θα κερδίσει ακόμη περισσότερο σε επίπεδο πωλήσεων. Έτσι και αλλιώς η φίρμα έχει γνωρίσει τρομακτική ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία και πουλάει περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ. Θεωρεί, λοιπόν, ότι για να ενταχθεί στη νέα εποχή, θα πρέπει να ακολουθήσει τον φιλικό προς το περιβάλλον δρόμο. Έχουν πει πάντως ότι στο μέλλον, ενδιαφέρονται πολύ να έχουν στην γκάμα τους σκληρά, αμιγώς ηλεκτρικά off road αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!