Κοινωνική ευαισθησία από τη Mercedes – Benz Ελλάς

Gazzetta team
Κοινωνική ευαισθησία από τη Mercedes – Benz Ελλάς
Η «αγάπη να δίνεις» βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της γερμανικής μάρκας στην Ελλάδα, που είχαν πολύπλευρο και σημαντικό χαρακτήρα το 2019.

Ιδιαίτερα πλούσιος ήταν ο απολογισμός των δράσεων του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της Mercedes-Benz Ελλάς για το 2019, μέσω του #love2give, που εγκαινιάστηκε το 2018 σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ethelon. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.

Το σύνολο των δράσεων και των πρωτοβουλιών κοινωφελούς χαρακτήρα που οργανώνονται από τηMercedes-Benz Ελλάς βασίζεται στους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και σε 3 από τους πυλώνες εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας: τους εργαζόμενους, την κοινωνία/χώρα και το περιβάλλον.

Με αφορμή τον εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού», αξίζει να γνωρίσουμε τις δράσεις που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του #love2give η Mercedes – Benz Ελλάς κατά τη διάρκεια του 2019.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 διαφορετικά προγράμματα, στα οποία συμμετείχε ενεργά η πλειοψηφία των εργαζομένων της εταιρείας. Υποστηρίχθηκαν 25 διαφορετικές ΜΚΟ και διατέθηκαν συνολικά 427 ώρες εθελοντικής εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, έγινε συλλογή και δωρεά φαρμάκων χρηματικής αξίας 1.200 Ευρώ σε 7 διαφορετικούς Οργανισμούς. Πραγματοποιήθηκαν 3 εμπειρικές δράσεις «γνωριμίας» με συνανθρώπους μας που βιώνουν τη διαφορετικότητα στην καθημερινότητά τους, ενώ έλαβαν χώρα και 2 ενέργειες εθελοντικής αιμοδοσίας, κατά τις οποίες συλλέχθηκαν 55 φιάλες αίματος και εγγράφηκαν 10 νέοι εθελοντές μυελού των οστών. Επιπλέον, διατέθηκαν 40 σακούλες με είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους με δυσκολίες διαβίωσης.

Στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης αλουμινίου συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν 55 κιλά κουτάκια και το αντίτιμο που απέφερε αυτή η ενέργεια διπλασιάστηκε από τη Mercedes-BenzΕλλάς για την υποστήριξη Φορέα με επίκεντρο τα παιδιά. Επίσης, δύο κάδοι ανακύκλωσης ιματισμού γέμισαν με ρούχα και παπούτσια, ενώ καθαρίστηκαν από σκουπίδια 400 τ.μ. έκτασης στο Τατόι.

Η Ομάδα Δρομέων της Mercedes-Benz Ελλάς συμμετείχε στον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας τον οργανισμό “το Χαμόγελο του Παιδιού”, ενώ έτρεξε και στο 11ο Greece Race for the Cure®, μία ενέργεια που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Τέλος, 93 εργαζόμενοι – εθελοντές, με μόνο γνώρισμα το φύλο και την ηλικία αντίστοιχου αριθμού παιδιών από 4 διαφορετικές δομές φιλοξενίας, ανέλαβαν να γεμίσουν χριστουγεννιάτικες σακούλες με δώρα, γλυκά και αγάπη, προσφέροντάς τους χαρά τις Άγιες Ημέρες που έρχονται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!