Η Fiat σταματά την παραγωγή του 124 Spider 

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Fiat σταματά την παραγωγή του 124 Spider 
Το όμορφο διθέσιο roadster, «αδελφό» μοντέλο του Mazda MX-5, σταματάει την καριέρα του και πλέον θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως Abarth.

Σύντομη εμπορική πορεία μόλις τριών ετών είχε το Fiat 124 Spider. Η ιταλική μάρκα, το εξέλιξε σε συνεργασία με τη Mazda, κάτι που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλαισίου, αλλά και αρκετό από το εσωτερικό, είναι παρόμοια με το MX-5. Η Fiat ωστόσο έβαλε δικούς της τούρμπο κινητήρες 1.4 MultiAir με 140 ίππους, ωστόσο η πορεία του στην αγορά δεν ήταν και η αναμενόμενη.

Συνεπώς, αποφάσισαν να το σταματήσουν και να αφήσουν σαν επιλογή μόνον την ισχυρότερη έκδοση με τους 170 ίππους, που διατίθεται με τα σήματα της Abarth και πιο «άγριο» παρουσιαστικό. Έτσι, η κατηγορία των διθέσιων roadsters, με τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω, χάνει ακόμη έναν εκπρόσωπο και πλέον είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Εκτός του Mazda MX-5, μόνον η BMW Z4 μένει στην εξίσωση, που είναι σημαντικά ακριβότερη, μαζί με τις επίσης πανάκριβες Porsche 718 Boxster και Mercedes-Benz SLC. Η τελευταία, είναι διαθέσιμη μόνο στα αυτοκίνητα που έχουν απομείνει ως στοκ, καθώς και αυτής η παραγωγή «κόπηκε» από τη μάρκα με σήμα το αστέρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!