ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Επίσημα στα 100 χλμ./ώρα το όριο στην Ολλανδία 

Επίσημα στα 100 χλμ./ώρα το όριο στην Ολλανδία 

Επίσημα στα 100 χλμ./ώρα το όριο στην Ολλανδία 

Από τα 130 χλμ./ώρα που ίσχυαν στους δρόμους της Ολλανδίας, το όριο μειώνεται σημαντικά και πέφτει στα 100 χλμ./ώρα, για τον περιορισμό των ρύπων στις ώρες αιχμής.

Οι διαρκείς σκέψεις μείωσης του ορίου ταχύτητας σε όλη την Ευρώπη δεν έχουν σταματήσει. Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα πλέον ότι στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, το ανώτατο όριο θα είναι στα 100 χλμ./ώρα, από τα 130 χλμ./ώρα που ίσχυε. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, αυτό θα ξεκινήσει να ισχύει από τις 16 Μαρτίου του 2020, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα θα ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης στις πινακίδες με το παλιό όριο ταχύτητας. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι τα 100 χλμ./ώρα θα είναι το όριο για τις πρωινές ώρες, που έχουν πάντα περισσότερη κίνηση. Από τις 19:00 έως τις 06:00 του επόμενου πρωινού, το όριο ταχύτητας θα ανεβαίνει ξανά στα 130 χλμ./ώρα! Η κίνηση αυτή έγινε από την ολλανδική κυβέρνηση ώστε να περιοριστούν οι ρύποι στην ατμόσφαιρα από τα αυτοκίνητα, κατά τις ώρες αιχμής. 

Όταν η κίνηση γίνει πολύ πιο αραιή, το πρόβλημα δεν υφίσταται, για αυτό και το όριο ανεβαίνει ξανά. Αυτή τη στιγμή, η Ολλανδία με τα 100 χλμ./ώρα όριο, έχει το χαμηλότερο σε όλη την Ευρώπη. Την ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 112 χλμ./ώρα (70 μίλια ανά ώρα) και η Ισπανία με 120 χλμ./ώρα. Οι περισσότερες χώρες μετά, έχουν το γνωστό, καθιερωμένο όριο των 130 χλμ./ώρα, που ισχύει και στην Ελλάδα.