Αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο το επόμενο Opel Corsa 

Πέτρος Σηφαλάκης
Αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο το επόμενο Opel Corsa 
Σύμφωνα με το «αφεντικό» της Vauxhall, η γενιά του Opel Corsa που μόλις παρουσιάστηκε θα είναι και η τελευταία που θα διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Μετά από χρόνια αναμονής, η νέα γενιά του Opel Corsa είναι εδώ και για πρώτη φορά, θα είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρική έκδοση. Αυτό, απλώς μας βάζει στο «κλίμα» για τα επόμενα χρόνια, από ότι φαίνεται, αφού η επόμενη γενιά του Corsa δεν θα διατίθεται με κανέναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αντί αυτών, θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρες! Το συγκεκριμένο νέο μας έρχεται από το βρετανικό Autocar, στη συνέντευξη του Stephen Norman, επικεφαλής της Vauxhall.

Η Vauxhall, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η εταιρεία που πουλά τα μοντέλα της Opel στην αγορά της Βρετανίας, με το μόνο πράγμα που τα διαχωρίζει από τα γνωστά μας αυτοκίνητα να είναι το σήμα και η θέση του τιμονιού καθώς μιλάμε για δεξιοτίμονα. «Χάρη στην ηλεκτροκίνηση, τα μοντέλα της κατηγορίας B και ίσως και της A, αποκτούν περισσότερο νόημα.

Τα supermini επόμενης γενιάς θα είναι ηλεκτροκίνητα, όπως και το Corsa. Αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα» είπε στη συνέντευξή του. Επίσης, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Opel / Vauxhall δεν σκοπεύει να βγάλει μια crossover έκδοση του Corsa, όπως έκανε η Ford με το Fiesta Active για παράδειγμα. Το συγκεκριμένο κομμάτι αγοραστών, το αναλαμβάνει το Mokka X, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το οποίο ήταν το πρώτο «σέξι» Opel / Vauxhall μετά από 50 χρόνια, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!