Το νέο Dacia Sandero θα πάρει τον «υβριδικό δρόμο» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο Dacia Sandero θα πάρει τον «υβριδικό δρόμο» 
Η τρίτη γενιά του supermini μοντέλου της Dacia, θα βασίζεται σε μια σύγχρονη πλατφόρμα του ομίλου Renault και θα είναι διαθέσιμη σε υβριδική έκδοση.

Η Dacia ανέκαθεν είχε στην γκάμα της αυτοκίνητα με εξαιρετική σχέση τιμής / αξίας, δίνοντας πρόσβαση σε τεχνολογίες και πλατφόρμες της Renault, σε χαμηλό κόστος. Το νέο Sandero λοιπόν θα συνεχίσει να το κάνει και στην τρίτη του πλέον γενιά, που θα τη δούμε το 2020, θα αναβαθμιστεί σημαντικά. Μέσα σε αυτή την αναβάθμιση, η ύπαρξη μιας υβριδικής έκδοσης θα ολοκληρώσει σημαντικά την παρουσία του στην αγορά.

Το σύνολο που περιμένουμε να δούμε είναι ένας ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 1.6 λίτρων με υβριδική τεχνολογία, που συνολικά θα αποδίδει 140 ίππους και θα είναι ο ισχυρότερος στην γκάμα! Ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά αυτά θα τα μάθουμε πλησιάζοντας προς την αποκάλυψη της νέας γενιάς.

Τα υπόλοιπα μοτέρ της γκάμας περιμένουμε ότι θα είναι με 75 και 100 ίππους, ωστόσο δεν προβλέπεται η χρήση του νέου τούρμπο μοτέρ βενζίνης των 1.33 λίτρων του ομίλου, για να περιοριστεί ο «ανταγωνισμός» προς αντίστοιχα μοντέλα όπως το Clio. Με το τελευταίο, θα μοιράζονται και την πλατφόρμα CMF-B, στην οποία στηρίζεται και το Captur, αλλά και το Juke της Nissan.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!