Το Uber βάζει «λουκέτο» και στο Λονδίνο 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το Uber βάζει «λουκέτο» και στο Λονδίνο 
Εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου ασφαλείας της εφαρμογής, οι αρμόδιοι φορείς απέκλεισαν τη λειτουργία του Uber στο Λονδίνο, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις.

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έκλεισε την πόρτα στο Uber, τελικά. Το φαινόμενο το βλέπουμε ξανά, αυτή τη φορά στο Λονδίνο, ωστόσο υπάρχει μια βασική διαφορά: το Uber στη βρετανική πρωτεύουσα δεν έβαλε «λουκέτο» λόγω των ταξιτζήδων. Για την ακρίβεια, το θέμα ήταν περισσότερο πρακτικό. Οι αρμόδιοι φορείς της χώρας ενημερώθηκαν ότι η εφαρμογή είχε διάφορα ζητήματα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανεβάζει τη φωτογραφία του σε ένα προφίλ εξουσιοδοτημένου οδηγού και να πηγαίνει εκείνος να παραλάβει τον πελάτη.

Η συγκεκριμένη κίνηση, δεδομένου ότι τα στοιχεία που αναγράφονται αφορούν τον πραγματικό οδηγό που του «έκλεψαν» το λογαριασμό, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι αρκετά επικίνδυνο για την ασφάλεια του χρήστη! Σύμφωνα με το TfL (Transport for London), αυτό συνέβη για περισσότερες από 14.000 διαδρομές. Οι περισσότεροι έβγαζαν απλώς χρήματα χωρίς την άδεια, όμως θα μπορούσε να ξεκινήσει και μια πολύ επικίνδυνη «συνήθεια» των κακοποιών, εξαπατώντας τους ανυποψίαστους πελάτες, με επιπτώσεις για την ασφάλειά τους. Έτσι λοιπόν το Uber βάζει ένα προσωρινό λουκέτο στο Λονδίνο, μέχρι οι υπεύθυνοι να αναβαθμίσουν το πρωτόκολλο ασφαλείας της εφαρμογής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!