Το «αγροτικό» της Tesla ήρθε κατευθείαν από το μέλλον! (pics & vid) 

Gazzetta team
Το «αγροτικό» της Tesla ήρθε κατευθείαν από το μέλλον! (pics & vid) 
Με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, το νέο Pick-Up που παρουσίασε η Tesla δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της αγοράς!

Ο Έλον Μασκ, CEO της Tesla μας αποκάλυψε το Cybertruck (ή CYBRTRK) και πρόκειται πραγματικά, για μια δημιουργία από το... μέλλον! Το Pick-Up μοντέλο της μάρκας έχει φουτουριστική εμφάνιση που δείχνει σαν να ήρθε κατευθείαν από το μέλλον και απαρνείται τις κλασικές γραμμές της κατηγορίας. Ο σχεδιασμός του είναι σχεδόν... ακανόνιστος, θα μπορούσαμε να πούμε ακόμη και ότι δεν θυμίζει αυτοκίνητο! Έχει ένα σφηνοειδές σχήμα, που παρ' όλα αυτά διατηρεί τη διάταξη με τέσσερις πόρτες για την καμπίνα και ανοικτή καρότσα πίσω, που έχει τη δυνατότητα να κλείσει.

Οι διαστάσεις του είναι θηριώδεις. Το μήκος, φτάνει στα 5.885 χιλιοστά, το πλάτος στα 2.027 χιλιοστά και το ύψος του στα 1.905 χιλιοστά. Στην κορυφαία του έκδοση με τους τρεις κινητήρες και την τετρακίνηση, το Cybertruck μπορεί να επιταχύνει από στάση, έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα. Το 400άρι το φτάνει μέσα σε 10,8 δευτερόλεπτα και γενικότερα, οι επιδόσεις του είναι καταιγιστικές. Σύμφωνα με τον Μασκ, έχει αυτονομία μεγαλύτερη των 800 χιλιομέτρων με μία φόρτιση!

Εκτός από αυτή την έκδοση, θα είναι διαθέσιμες ακόμη δύο, μια πισωκίνητη με έναν κινητήρα, αυτονομία 400+ χιλιόμετρα και 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και μια τετρακίνητη με 480+ χιλιόμετρα αυτονομίας και 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου ο CEO της Tesla είπε ότι το νέο του μοντέλο θα έχει οδική συμπεριφορά σαν μια Porsche 911, την ώρα που θα προσφέρει 35 μοίρες γωνία προσέγγισης και 28 μοίρες γωνία διαφυγής, με 40 (!!) εκατοστά απόσταση από το έδαφος!

Το πλεονέκτημα του σχεδιασμού του, το βλέπουμε στην καρότσα. Έχει μήκος 2 μέτρα και όταν κλείνει, προσφέρει δυνατότητα φόρτωσης στα 2.831 λίτρα! Όταν μένει ανοικτή, λειτουργεί όπως όλων των άλλων Pick-Up. Πάντως, αυτό που αξίζει να αναφερθεί από την παρουσίαση, είναι η... ομάδα που έβαλε ο Μασκ για να κοπανήσει το αυτοκίνητο, με μεταλλικές μπάλες και ρόπαλα. Αυτό έγινε για να αποδειχθεί η αντοχή του στην καταπόνηση! Βέβαια, υπήρξε μια επιπλοκή, καθώς δύο από τα τζάμια ράγισαν. «Ουψ, αυτό θα πρέπει να το φτιάξουμε» είπε ο Μασκ όταν συνέβη! Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο Μασκ είπε ότι το αυτοκίνητο ναι μεν επιτέλους παρουσιάστηκε, όμως μας κρατάει μια έκπληξη! Για να δούμε τι θα είναι αυτή...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!