Αποκάλυψη για το Audi RS Q8 των 600 ίππων (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Αποκάλυψη για το Audi RS Q8 των 600 ίππων (pics) 
Η Audi μας δείχνει το νέο δημιούργημα της σειράς RS, που είναι η γρηγορότερη έκδοση του Q8 με έναν πανίσχυρο κινητήρα, έτοιμο να ανέβει στην κορυφή των επιδόσεων για τα SUV μοντέλα.

Το Q8 της Audi είναι ένα εντυπωσιακών αναλογιών SUV, με πληθωρικό χαρακτήρα και μοναδική εμφάνιση. Η RS έκδοσή του, μόλις παρουσιάστηκε και έχει ως στόχο να δώσει άλλη μια επιλογή στα κορυφαίων προδιαγραφών SUV, όπως είναι η Lamborghini Urus, η Porsche Cayenne Turbo ή η νέα Aston Martin DBX. Για να το πετύχει αυτό η Audi το εξόπλισε με έναν V8 κινητήρα, ο οποίος έχει 4.0 λίτρα κυβισμό και δύο τούρμπο. Η απόδοση του συνόλου ορίζεται στους 600 ίππους, με 800 Nm ροπής και εκτοξεύει το ογκώδες αμάξωμα στα 100 χλμ./ώρα, σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα!

Τα 0-200 χλμ./ώρα είναι ζήτημα μόλις 13,7 δευτερολέπτων και η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 305 χλμ./ώρα! Ωστόσο η Audi σημειώνει ότι αν το αυτοκίνητο δεν φοράει το σύστημα πέδησης με τους κεραμικούς δίσκους, που ανήκει στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού, εφαρμόζει ηλεκτρονικό κόφτη στα 250 χλμ./ώρα. Εξωτερικά, το RS Q8 ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα χάρη στο πρησμένο του αμάξωμα, τις δύο μεγάλες οβάλ απολήξεις της εξάτμισης, την αεροτομή πίσω και τις τεράστιες εισαγωγές αέρα μπροστά, που ταιριάζουν απόλυτα με τη μεγάλη μάσκα στο κέντρο.

Η Audi Sport έχει εξελίξει σε μεγάλο βαθμό την ενεργή αερανάρτηση του μοντέλου και έχει τοποθετήσει το σύστημα ενεργών αντιστρεπτικών που γνωρίζουμε κι από άλλα RS, ενώ η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν Tiptronic των οκτώ σχέσεων. Στον πίσω άξονα υπάρχει μπλοκέ διαφορικό και ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε επτά προγράμματα οδήγησης, τα Auto, Comfort, Dynamic, Allroad, Offroad, RS1 και RS2. Τα δύο προγράμματα RS μπορούν να παραμετροποιηθούν πλήρως. Ελέγχουν απόκριση κινητήρα, βάρος τιμονιού, ήχο εξατμίσεων, ανάρτηση, μετάδοση κι άλλα. Στην αγορά θα το δούμε από τις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!