Ένα τρακτέρ για πυραυλοκίνητους αγρότες! (vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ένα τρακτέρ για πυραυλοκίνητους αγρότες! (vid) 
Το νέο δημιούργημα της JCB βγήκε από το χωράφι και πήγε στην πίστα, για να σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας από τρακτέρ, με ταχύτητα που ξεπέρασε τα 218 χλμ./ώρα!

Το JCB Fastrac Two δεν είναι ένα απλό τρακτέρ. Πρόκειται για το ταχύτερο τρακτέρ στον κόσμο, με τελική ταχύτητα που έφτασε έως και τα 247,4 χλμ./ώρα και σημείωσε Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας για τέτοιου είδους κατασκευές, πιστοποιημένο από το βιβλίο Guiness. Συγκεκριμένα, μέτρησαν την ταχύτητα που αναπτύσσει το θηριώδες κίτρινο όχημα, βγάζοντας μέσο όρο κίνησης στα 218,7 χλμ./ώρα, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Το τρακτέρ ζυγίζει περίπου πέντε τόνους και η αεροδυναμική του δεν το βοηθάει, όμως η τελευταία, ήταν κατά πολύ βελτιωμένη συγκριτικά με τον προκάτοχό του, Fastrac One, ο οποίος είχε και το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ (166,7 χλμ./ώρα). Το πιο εντυπωσιακό ήταν ο τρόπος που σταμάτησε το τρακτέρ, μετά τη δοκιμή για την κατάρριψη του ρεκόρ. Εκτός από τα φρένα, επιστρατεύτηκε ένα... αλεξίπτωτο, προκειμένου να σταματήσει, όπως ακριβώς γίνεται και τους αγώνες ταχύτητας dragster!

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!