Mε χορηγό τη Nissan η Ιαπωνική Εβδομάδα στην Αθήνα

Gazzetta team
Mε χορηγό τη Nissan η Ιαπωνική Εβδομάδα στην Αθήνα
Πάνω από 700 Ιάπωνες καλλιτέχνες θα βρεθούν από τις 23 έως τις 28 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα 120 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 120ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας (1899-2019), η Αθήνα θα ζήσει ένα πολυθέαμα ιαπωνικής τέχνης και πολιτισμού. Από τις 23 έως τις 28 Νοεμβρίου 2019, πάνω από 700 Ιάπωνες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σχολεία και γηροκομεία της πόλης.

Η ιαπωνική εβδομάδα («Japan Week») την οποία η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. υποστηρίζει ως χορηγός, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον οργανισμό International Friendship Foundation (IFF) με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων). Ταυτόχρονα, τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου.

H συγκεκριμένη χορηγία έχει συμβολικό και ταυτόχρονα τιμητικό χαρακτήρα για τη Nissan - Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς αντιπροσωπεύει την ιαπωνική φίρμα αυτοκινήτων από το 1961. Ως η πρώτη αντιπροσωπεία της Nissan σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνέβαλλε όχι μόνο στη διάδοση των αυτοκινήτων της μάρκας στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά υπό μια έννοια και στην προώθηση της ιαπωνικής εμπορικής κουλτούρας, που έχει πάντα στο επίκεντρό της τον άνθρωπο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιαπωνική εβδομάδα, μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site της διοργάνωσης στη διεύθυνση: www.japanweekathens.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!