To Mazda CX-30 είναι το πιο ασφαλές I.X. στον κόσμο! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
To Mazda CX-30 είναι το πιο ασφαλές I.X. στον κόσμο! (vid)
Με 99% στην προστασία ενήλικων επιβατών, το Mazda CX-30 έσπασε όλα τα ρεκόρ και πήρε τον τιμητικό τίτλο του ασφαλέστερου μοντέλου στην αγορά.

Μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώθει η Mazda, για τις επιδόσεις του CX-30 στα crash tests. Η ιαπωνική εταιρεία έκανε φανταστική δουλειά με την ασφάλεια του νέου της SUV και ανταμείφθηκε από τα αποτελέσματα του EuroNCAP, ενώ μας δείχνει ότι η κορυφαία προστασία μπορεί να έρθει ακόμη και από μοντέλα που απευθύνονται και στον μέσο αγοραστή (στην Ελλάδα από 25.112€).

Στο κομμάτι της προστασίας ενήλικων επιβατών σκόραρε ένα εντυπωσιακότατο 99%, ξεπερνώντας ακριβότερα αυτοκίνητα όπως η Alfa Romeo Giulia, αλλά και δημιουργίες της Volvo (XC60, V40) που έχουν μακρά παράδοση στον τομέα της ασφάλειας. Τα δύο σουηδικά, με το ένα ιταλικό μοντέλο κατάφεραν να φτάσουν στο επίσης κορυφαίο 98%, ισοφαρίζοντας το Mazda3, το μικρομεσαίο οικογενειακό της Mazda.

Επιστρέφοντας στο CX-30, εκτός του 99% για τους ενήλικους επιβάτες, σημείωσε 86% στην προστασία παιδιών, 80% στην προστασία πεζών / ποδηλατών και 77% στα συστήματα ασφαλείας. Κατάφερε να εντυπωσιάσει σε όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης (πλάνα στο βίντεο), όμως οι υπεύθυνοι του Euro NCAP δήλωσαν ότι διαχειρίστηκε εξαιρετικά τη δοκιμασία πρόσκρουσης σε στύλο ή δέντρο, με τη μεσαία κολόνα του αυτοκινήτου, η οποία είναι και η δυσκολότερη. Υποδειγματικά λειτούργησαν και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα σε όλα τα τεστ του οργανισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!