ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Τα αυτόνομα οχήματα θα καλούν από μόνα τους τον γιατρό!

Τα αυτόνομα οχήματα θα καλούν από μόνα τους τον γιατρό!

Τα αυτόνομα οχήματα θα καλούν από μόνα τους τον γιατρό!

Σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι κάτι πάει... στραβά με τον οδηγό, τα μελλοντικά αυτοκίνητά μας θα μπορούν να καλέσουν το γιατρό μας! 

Η τεχνολογία προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς και δεν αργεί η ημέρα που τα αυτοκίνητά μας θα μπορούν να κάνουν οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε. Σύμφωνα με τη Mitsubishi, τα αυτόνομα μοντέλα που θα έχει στην γκάμα της θα μπορούν να αντιληφθούν πότε κάποιος από τους επιβάτες δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αναφορικά με την υγεία του. 

Αν για παράδειγμα, ο οδηγός ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης και για κάποιο λόγο, χάσει τις αισθήσεις του ή για κάποιον άλλο λόγο δεν μπορεί να αντιδράσει, τότε το αυτοκίνητο θα σταματά σε ασφαλές σημείο στο δρόμο και θα είναι σε θέση να καλέσει τον προσωπικό γιατρό του ιδιοκτήτη, εφόσον έχει περάσει τα στοιχεία του στο σύστημα! 

Σε περίπτωση που το τελευταίο, δεν έχει γίνει, τότε θα ενεργοποιείται η κλήση προς τον αριθμό έκτακτης ανάγκης που υπάρχει σε κάθε χώρα. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει ήδη τοποθετηθεί στο πρωτότυπο EMIRAI S Concept, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο που γίνεται αυτές τις μέρες (24 Οκτώβρη - 4 Νοέμβρη).