Mercedes-Benz: 60 χρόνια «αστεράτα» crash tests (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Mercedes-Benz: 60 χρόνια «αστεράτα» crash tests (vid)
Η Mercedes-Benz έδινε πάντα προτεραιότητα στην ασφάλεια και συμπληρώνει εξήντα ολόκληρα χρόνια, που πραγματοποιεί crash tests στην εξέλιξη των μοντέλων της.

Οι δοκιμές πρόσκρουσης επιτρέπουν σε μια εταιρεία να αντιληφθεί το πόσο ασφαλές είναι το αυτοκίνητό της, να δει που είναι «αδύναμο» και να το ενισχύσει, αλλά βοηθά και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Η Mercedes-Benz έχει φέρει πολλές νέες τεχνολογίες σχετικές με την ασφάλεια, στην αυτοκίνηση, όπως οι αερόσακοι ή το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (ESC).

Οι δοκιμές πρόσκρουσης γίνονται από το 1959 στη Mercedes-Benz. Σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα, για να βγει ένα αυτοκίνητο στην παραγωγή πραγματοποιούνται πάνω από 15.000 δοκιμές πρόσκρουσης σε υπολογιστή και περίπου 150 κανονικές δοκιμές πρόσκρουσης. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά πάνω από 14.000 δοκιμές και εκτός των επιβατικών αυτοκινήτων, η Mercedes-Benz δίνει ανάλογη προσοχή και στα βαν ή τα επαγγελματικά της.

Φυσικά να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι το 1959, όπου η Mercedes-Benz ξεκίνησε να κάνει τις δοκιμές πρόσκρουσης στα μοντέλα της, δεν υπήρχε τίποτα να την υποχρεώνει για ένα τέτοιο τμήμα. Τότε, τα crash tests δεν υπήρχαν καν στο πρόγραμμα εξέλιξης ενός νέου αυτοκινήτου. Η μάρκα με σήμα το αστέρι όμως θέλησε να κάνει ένα βήμα εμπρός σε αυτό το κομμάτι και τελικά εξελίχθηκε σε μια από τις πιο «ψαγμένες» εταιρείες στον τομέα της ασφάλειας. Σήμερα, πριν βγάλει ένα νέο μοντέλο στην παραγωγή, προσομοιώνει κάθε είδους τρακάρισμα που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!