Παραμένουν χωρίς όριο ταχύτητας οι γερμανικές Autobahn 

Gazzetta team
Παραμένουν χωρίς όριο ταχύτητας οι γερμανικές Autobahn 
Το γερμανικό κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση για επιβολή ορίου στα 130 χλμ./ώρα, διατηρώντας τα κομμάτια χωρίς περιορισμό ταχύτητας ως είχαν.

To περασμένο χρονικό διάστημα είχε τεθεί προς συζήτηση η εφαρμογή ορίων ταχύτητας στα «ελεύθερα» κομμάτια των γερμανικών Autobahn. Γενικότερα, είναι γνωστό ότι σε κάποια σημεία στη Γερμανία, δεν υπάρχει όριο ταχύτητας στο δρόμο και οι οδηγοί μπορούν να ταξιδεύουν όσο γρήγορα θέλουν. Το όριο που ζήταγαν μερικοί να μπει, είναι το καθιερωμένο των 130 χλμ./ώρα που ισχύει στους περισσότερους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης.

Το κόμμα των «Πρασίνων» προσπάθησε αρκετά για να περάσει η συγκεκριμένη πρόταση και μιλούσε κυρίως για μείωση των εκπομπών ρύπων σε αυτά τα κομμάτια, τη μείωση του θορύβου, του κόστους μετακίνησης και τέλος, της περισσότερης ασφάλειας για τους χρήστες του δρόμου. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η επιβολή ορίων ταχύτητας στις Autobahn περνά στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Έχει συζητηθεί πολλές φορές, αλλά σε ο,τι αφορά τις εκπομπές ρύπων τουλάχιστον, δεν θα αλλάξει σχεδόν τίποτα σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση. Το ίδιο τονίζει και το υπουργείο Περιβάλλοντος που αναγνωρίζει ότι για να υπάρχει κάποια ουσιαστική επιρροή θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα.

Στο κοινοβούλιο πάντως, από τους 631 βουλευτές οι 498 ψήφισαν κατά στην ύπαρξη ορίων ταχύτητας στις Autobahn και μάλιστα, μερικοί απείχαν, οπότε οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ, ήταν πολλοί λίγοι. Ένας από τους λόγους είναι και η σίγουρη πτώση πωλήσεων των σπορ αυτοκινήτων. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης για αυτά και επίσης, μια από τις βασικότερες χώρες σε επίπεδο κατασκευής αυτοκινήτων, συνεπώς το πλήγμα θα ήταν έντονο και οι Porsche, οι AMG της Mercedes, τα S / RS της Audi και οι M της BMW θα έβλεπαν μια σεβαστή πτώση πωλήσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!