Kia XCeed: 5 + 1 σημεία υπεροχής

Gazzetta team
Kia XCeed: 5 + 1 σημεία υπεροχής
Πέντε λόγοι που θα σε κάνουν να λατρέψεις το αντισυμβατικό crossover και ένας που θα σε πείσει να το κάνεις δικό σου.

Advertisement

Το νέο Kia XCeed σε εξιτάρει από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρίσεις. Ξεχωρίζει από οτιδήποτε κυκλοφορεί σήμερα στους δρόμους. Η εμφάνιση, ωστόσο, είναι ένα μόνο από τα πλεονεκτήματά του. Το ανατρεπτικό crossover είναι γεμάτο χαρίσματα. Δες παρακάτω πέντε λόγους που θα σε κάνουν να λατρέψεις συν έναν ακόμη που θα σε πείσει να το κάνεις δικό σου.

1. Τολμηρή σχεδίαση

Το νέο Kia XCeed δεν είναι απλώς ένα υπερυψωμένο hatchback. Έχει ιδιαίτερη, σπορ σχεδίαση και υιοθετεί στοιχεία από τα SUV. Το αιχμηρό, ψηλό εμπρός μέρος με το μακρύ καπό, την εμφατική μάσκα και τους προβολείς LED “ice cube” σε σχήμα ‘Ζ’ τού δίνουν έντονα δυναμική όψη. Αλλά και πίσω, το φιμέ τζάμι και τα στενόμακρα φώτα LED, που εκτείνονται μέχρι τα φτερά, προσδίδουν μια πιο φαρδιά και στιβαρή εμφάνιση, ενώ η ποδιά του προφυλακτήρα σε ασημί χρώμα προσθέτει στυλ περιπέτειας. Την ιδιαίτερη αισθητική ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

2. Coupe σιλουέτα

Το αμάξωμα του XCeed διακρίνεται για το trending coupe στυλ που του προσδίδουν η έντονη κλίση της οροφής και του τζαμιού στο πίσω μέρος. Παράλληλα, παρότι το ύψος του αμαξώματος δεν υπερβαίνει τα 1.495 mm, η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 184 mm (με τροχούς 18’’), τιμή που συναγωνίζεται τα κλασικά SUV και χαρίζει μια μοναδική όψη στο XCeed. Στις ιδιαίτερες αναλογίες της κομψής σιλουέτας συμβάλλουν οι πρόβολοι που σε σχέση με το Ceed είναι μεγαλύτεροι κατά 25 mm μπροστά (στα 905 mm) και κατά 60 mm πίσω (στα 840 mm).

3. Hi-end τεχνολογία

Το νέο XCeed είναι ένα από τα πιο προηγμένα μοντέλα της κατηγορίας. Σε αυτό συμβάλλει ο ολοκαίνουργιος ψηφιακός πίνακας Supervision των 12,3 ιντσών που διατίθεται προαιρετικά αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά αναλογικά όργανα και προβάλλει περισσότερες πληροφορίες με πιο ευανάγνωστο και ευχάριστο τρόπο. Στις εκδόσεις που εξοπλίζονται με σύστημα Drive Mode Select η οθόνη προσαρμόζει ανάλογα τα γραφικά, τους χρωματισμούς και τις ενδείξεις στο επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης (Normal και Sport). Τεχνολογία αιχμής ενσωματώνει και η οθόνη αφής 10,25’’ του συστήματος infotainment η οποία είναι στάνταρ στις ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού. Μπορεί να απεικονίζει έως και 3 εφαρμογές ταυτόχρονα και προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Android Auto και Apple CarPlay, έλεγχο με φωνητικές εντολές, κάμερα οπισθοπορείας και υπηρεσίες πλοήγησης TOMTOM.

4. Ποιότητα κι ευρυχωρία

Είθισται σε μοντέλα με σπορ χαρακτήρα οι χώροι να θυσιάζονται στο βωμό της ξεχωριστής σχεδίασης. Το Kia XCeed καταρρίπτει αυτόv τον κανόνα, προσφέροντας ευρυχωρία και πρακτικότητα αντίστοιχη των SUV, αλλά και ψηλή θέση οδήγησης για άπλετη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση. Παράλληλα, έχει δοθεί έμφαση στην ποιότητα των υλικών και στην αισθητική της καμπίνας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αποκλειστικά για το XCeed δημιουργήθηκε ένα καινούργιο χρωματικό πακέτο με ραφές σε έντονο κίτρινο για τα καθίσματα και τις πόρτες, που έρχονται σε αντίθεση με τις μαύρες επενδύσεις, καθώς και με τα διακοσμητικά στοιχεία του ταμπλό σε γυαλιστερό μαύρο και φωτεινό κίτρινο.

5. Κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας

Το νέο Kia XCeed εξοπλίζεται με την αφρόκρεμα των συστημάτων υποβοήθησης που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη, πιο ξέγνοιαστη και ασφαλή. Το πακέτο ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως το Εμπρός Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Ατυχήματος (FCA) με αναγνώριση πεζών, το Ενεργό Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (LFA), το Rear Cross Traffic Collision Warning (RCCW) που κατά την όπισθεν κίνηση ενημερώνει για κάθετα διερχόμενα οχήματα, τον Αυτόματο Ρυθμιστή Ταχύτητας (SCC) με λειτουργία Stop and Go και το Σύστημα Προειδοποίησης Οδηγού (DAW), που αντιλαμβάνεται πότε ο οδηγός χάνει τη συγκέντρωσή του στην οδήγηση και τού προτείνει να κάνει ένα διάλειμμα.

7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Kia

Η Kia επενδύει στην ποιότητα και τις νέες τεχνολογίες, όπως τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Παράλληλα, δίνει έμφαση στην οδική συμπεριφορά και στην εξέλιξη ισχυρών κινητήρων που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα των αυτοκινήτων της. Όλα αυτά η κορεατική εταιρία τα καλύπτει με τη σιγουριά για την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία που προσφέρει η μοναδική, 7ετής εργοστασιακή εγγύηση. Φυσικά, το XCeed που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση!

Ανακάλυψε περισσότερα στο KIA.GR

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!