«Πεντακάθαρη» από ρύπους η γκάμα της Peugeot 

Πέτρος Σηφαλάκης
«Πεντακάθαρη» από ρύπους η γκάμα της Peugeot 
Τα αυτοκίνητα της γαλλικής μάρκας έχουν κρατήσει τις αποβολές ρύπων στην ατμόσφαιρα σε χαμηλά επίπεδα και για αυτό, οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων του 2020 δεν τη φοβίζουν.

Η Peugeot έχει καταφέρει να «πιάσει» τους ευρωπαϊκούς στόχους ρύπων για το 2020 που προβλέπει μέσο όρο της γκάμας για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα στα 93 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Η συγκεκριμένη είδηση προέρχεται κατευθείαν από τον CEO της φίρμας και μάλιστα ο ίδιος λέει ότι δεν θα πληρώσουν κανένα πρόστιμο από την ερχόμενη χρονιά, ένας ιδιαίτερα δύσκολο και σημαντικό επίτευγμα!

Μάλιστα η τάση επέκτασης της γκάμας των SUV μοντέλων στις εταιρείες έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, λόγω του βάρους των συγκεκριμένων οχημάτων και της αεροδυναμικής των αμαξωμάτων τους. Η Peugeot ενώ έχει μια πλήρη γκάμα από SUV μοντέλα έχει φροντίσει να δουλέψει επαρκώς τους κινητήρες τους προκειμένου ο μέσος όρος εκπομπών ρύπων να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και με την έλευση των νέων ηλεκτρικών μοντέλων, αναμένεται να πέσει ακόμη χαμηλότερα στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!