Θυσιαστήριο ανθρώπινων ζωών ο δρόμος Πάτρας - Πύργου Ηλείας

Gazzetta team
Θυσιαστήριο ανθρώπινων ζωών ο δρόμος Πάτρας - Πύργου Ηλείας
Μόνον την τελευταία δεκαετία έχουν χάσει τη ζωή τους 132 άνθρωποι σε τροχαία δυστυχήματα στα 96 χιλιόμετρα του δρόμου, που συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο Ηλείας.

Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών έλυσε το τεράστιο πρόβλημα οδικής ασφάλειας με τα δεκάδες θανατηφόρα δυστυχήματα κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη διαδρομή. Δυστυχώς όμως, το τμήμα Πατρών – Πύργου Ηλείας όχι μόνον δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αλλά ούτε καν έχει ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά και τους πεζούς. Τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό είχαμε στις 10 Οκτωβρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα και τραυματίστηκαν άλλα τρία, μεταξύ των οποίων ένα σοβαρά. Το τραγικό συμβάν έγινε στο δρόμο, που συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο, στο ύψος των Τσουκαλαίικων και ο οποίος έχει σύμφωνα με τον ιστότοπο www.patrastime.gr και ένα εικονοστάσι σχεδόν κάθε 400 μέτρα.

Στη συγκεκριμένη διαδρομή συνολικού μήκους 96 χιλιομέτρων έχουν χάσει την τελευταία δεκαετία τη ζωή τους 132 άνθρωποι σε 107 θανατηφόρα δυστυχήματα, ενώ διπλάσιος είναι ο αριθμός των τραυματιών, αρκετοί από τους οποίους έχουν αποκομίσει κάποια μορφή αναπηρίας. Τα πιο πρόσφατα τροχαία δυστυχήματα θα είχαν αποφευχθεί, αν είχε συνεχιστεί η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού ως αυτοκινητόδρομος κλειστού τύπου από την Πάτρα έως τον Πύργο Ηλείας, όπως προβλεπόταν αρχικά, όμως το 2013 αναθεωρήθηκε η σύμβαση παραχώρησης και το έργο απεντάχθηκε από τον προγραμματισμό.

Από εκεί και μετά είχαμε αλλαγή σχεδίων από την εκάστοτε νέα κυβέρνηση και υπουργό, ενώ βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν, καθώς ο σημερινός υπουργός υποδομών και μεταφορών, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ακύρωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό και ανακοίνωσε, ότι ο δρόμος θα κατασκευαστεί πλέον μέσω ενιαίας εργολαβίας. Εν τω μεταξύ, ο κόσμος εξακολουθεί να σκοτώνεται και εμείς…χτενιζόμαστε!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!