Έρχεται νέα ηλεκτρική Porsche Macan με 710 ίππους 

Πέτρος Σηφαλάκης
Έρχεται νέα ηλεκτρική Porsche Macan με 710 ίππους 
Μετά την Taycan, η Porsche βάζει κι άλλα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στο πλάνο της, με πρώτο μοντέλο το μικρότερο SUV στην γκάμα της, τη Macan.

Από το 2021 και μετά, η εικόνα της Porsche δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτή που ξέραμε μέχρι σήμερα. Θα υπάρχουν βέβαια τα καθαρόαιμα σπορ μοντέλα, ωστόσο τα ηλεκτρικά, θα αναλάβουν να δώσουν μια νέα, πιο σύγχρονη πνοή στην γκάμα. Η Taycan είναι ήδη πραγματικότητα, ενώ η Macan, θα δεχτεί ηλεκτροκίνητες εκδοχές! Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) που εξέλιξε η Porsche από κοινού με την Audi.

Οι πρώτες φήμες λένε ότι θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, η Turbo και η Turbo S, με τη δεύτερη να αποδίδει 710 ίππους από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Είναι πολύ πιθανό να υιοθετηθούν διάφορες τεχνολογίες για την «προστασία» της απολαυστικής οδικής συμπεριφοράς που χαρακτηρίζει κάθε Porsche, όπως η τετραδιεύθυνση ή το Torque Vectoring. Πάντως, μελλοντικά, θα υπάρξουν και λιγότερο ισχυρές παραλλαγές με χαμηλότερη τιμή αγοράς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!