Στο έλεος του τυφώνα Hagibis η Ιαπωνία (pics & vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Στο έλεος του τυφώνα Hagibis η Ιαπωνία (pics & vid) 
Απίστευτες σκηνές εκτυλίσσονται στην Ιαπωνία, όπου ο τυφώνας Hagibis σαρώνει τα πάντα, ενώ οδήγησε στην αναβολή των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι της Formula 1 στη Σουζούκα.

Σαρώνει στο πέρασμά του ο τυφώνας Hagibis στην Ιαπωνία, που ήδη έχει αφήσει πίσω του έναν νεκρό άνδρα 40 ετών και αμέτρητες καταστροφές. Τα φαινόμενα είναι τρομακτικής έντασης και σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, μιλάμε για τις ισχυρότερες καταιγίδες και ανέμους που έχουν καταγραφεί τα τελευταία εξήντα χρόνια στη χώρα.

Ο άτυχος άνδρας που έπεσε θύμα του τυφώνα σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του αναποδογύρισε λόγω της κακοκαιρίας ενώ στην ίδια περιοχή, ανατολικά του Τόκιο, άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από οροφές σπιτιών που υποχώρησαν. Συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι περιοχών προειδοποιήθηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να μείνουν προσωρινά σε ασφαλέστερα μέρη, καθώς σε μερικά σημεία, τα φαινόμενα είναι ακόμη πιο έντονα.

Εννοείται ότι πτήσεις και δρομολόγια τρένων έχουν αναβληθεί, ενώ υπάρχει προειδοποίηση ελεγχόμενης κυκλοφορίας λόγω της σοβαρής επικινδυνότητας. Η διοργάνωση της Formula 1 ακύρωσε όλες τις διαδικασίες του Σαββάτου στην πίστα της Σουζούκα, δηλαδή τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά και κατατακτήριες δοκιμές αλλάζοντας όλο το πρόγραμμά της για την ασφάλεια όλων και παράλληλα, δύο αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράγκμπι, αναβλήθηκαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!