Τέλη κυκλοφορίας: Ίδια για φέτος, αλλαγές από το 2021 

Gazzetta team
Τέλη κυκλοφορίας: Ίδια για φέτος, αλλαγές από το 2021 
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 δεν θα αλλάξουν σε σχέση με αυτά του 2019, όμως από το επόμενο έτος, θα υπάρξουν τροποποιήσεις.

Τα πολλά σενάρια αύξησης των τελών κυκλοφορίας δεν επιβεβαιώνονται τελικά και οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να καταβάλλουν το ίδιο ποσό με τα φετινά. Το 2020 δεν θα έχουμε αυξήσεις, ούτε και μειώσεις, όμως στη συνέχεια θα υπάρξουν αλλαγές. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο στόλος αυτοκινήτων μας είναι γηρασμένος πλέον και υπάρχουν πιέσεις από την ευρωπαϊκή ένωση.

Αφήνει να εννοηθεί ότι τα παλαιότερα και πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα θα πρέπει να καταβάλλουν μεγαλύτερο τέλος κυκλοφορίας από το 2021, χωρίς να διασαφηνίζεται αν τα νεότερα και πιο «καθαρά» θα γλιτώσουν. «Φέτος πληρώνουμε ακριβώς τα ίδια με πέρυσι. Αν δεν αλλάξει όμως το καθεστώς θα έχουμε αυξήσεις το επόμενο έτος. Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που συνδέει τα τέλη κυκλοφορίας με τους ρύπους, οπότε αυτό φέρνει αυτόματα αύξηση των τελών.

Ο στόλος αυτοκινήτων μας είναι από τους παλαιότερους και η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για την εισαγωγή ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σύγχρονης τεχνολογίας. Αυτό ήταν σχεδόν απαγορευμένο από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν μπορούσες να εισάγεις αυτοκίνητο και ήρθαν ανεξέλεγκτα νέα αυτοκίνητα μέσω των εταιρειών leasing. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας, θα έχουμε αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας» είπε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!