Χρέωση ανά χιλιόμετρο από το 2020 στην Ολυμπία Οδό

Πέτρος Σηφαλάκης
Χρέωση ανά χιλιόμετρο από το 2020 στην Ολυμπία Οδό
Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού για τα διόδια της Ολυμπίας Οδού σε όσους χρησιμοποιούν πομποδέκτη, για τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει Ελευσίνα με Πάτρα.

Νέο σύστημα εφαρμογής διοδίων με το χιλιόμετρο ετοιμάζει η Ολυμπία Οδός σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό πομποδέκτη. Μόλις γίνει είσοδος στην Ολυμπία Οδό ο πομποδέκτης θα χρεώνεται αυτόματα ολόκληρο το ποσό των διοδίων, που επαρκεί για τη χρήση ολόκληρου του αυτοκινητόδρομου, όμως παίρνοντας την ανάλογη έξοδο, το ηλεκτρονικό σύστημα μπορεί να υπολογίσει πόσα χιλιόμετρα έκανε το όχημα και να επιστρέψει τη διαφορά στον πομποδέκτη!

Σίγουρα αποτελεί έναν τρόπο για να οδηγήσει τους συχνούς χρήστες της Ολυμπίας Οδού στη χρήση πομποδέκτη, καθώς τίποτα δεν αλλάζει για την πληρωμή μέσω μετρητών. Επίσης πρόκειται και για ένα νέο σχέδιο που ακυρώνει το πλάνο της προηγούμενης κυβέρνησης για τα δορυφορικά διόδια, που είχε ήδη δρομολογηθεί και είχε γίνει και ο ανάλογος διαγωνισμός. Προσωρινοί ανάδοχοι του έργου ήταν οι εταιρείες ΑΚΤΩΡ, Intrakat, Intrasoft Inl και η ιταλική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού AutostradeTech.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!