Eως το 2023 τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα των 10.000 ευρώ

Gazzetta team
Eως το 2023 τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα των 10.000 ευρώ
Πολύ φτηνότερα σε σχέση με σήμερα θα γίνουν τα ηλεκτρικά Ι.Χ. την επόμενη πενταετία σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Renault, Τιερί Μπολορέ.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, ότι τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα κοστίζουν πολύ ακριβότερα από τα συμβατικά οχήματα, καθώς οι τιμές τους ξεκινούν στην καλύτερη περίπτωση λίγο πάνω από τις 20.000 ευρώ. Αυτό πρόκειται ωστόσο να αλλάξει συντομότερα από ό,τι πιστεύουμε, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Σύμβουλου της Renault, Tιερί Μπολορέ. Ο Γάλλος αποκάλυψε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα ΄΄Handelsblatt΄΄, ότι «εργαζόμαστε γι αυτό και θα διαρκέσει πολύ λιγότερο από πέντε χρόνια, μέχρι να παρουσιαστεί στην αγορά της Ευρώπης ένα τέτοιο μοντέλο. Οι τιμές για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να μειωθούν δραματικά, αυτό είναι μία αναγκαιότητα».

Σύμφωνα με τον Μπολορέ, η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και τις εκπομπές ρύπων υπήρξε «μοιραία για το ντίζελ», ενώ συμπλήρωσε ότι «ο πόλεμος στη δημόσια συζήτηση σκότωσε τη συγκεκριμένη τεχνολογία». Όπως υπογράμμισε το Νούμερο Ένα της Renault, οι καθαροί ντιζελοκινητήρες έγιναν πολύ ακριβοί εξαιτίας των νέων αντιρρυπαντικών προδιαγραφών τους και τώρα πλέον τους ανταγωνίζονται οι υβριδικοί και οι ηλεκτροκινητήρες, ενώ είναι πλέον ασύμφοροι ειδικότερα για τα μικρά αυτοκίνητα.

Για το μέλλον της πετρελαιοκίνησης εκτίμησε ο Μπολορέ, ότι «ίσως συνεχίζουμε να βλέπουμε το ντίζελ στην περιφέρεια, εκεί όπου οι άνθρωποι θα πρέπει να καλύπτουν συχνά μεγάλες αποστάσεις».

Η Renault θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και ειδικεύεται στην εξέλιξη τέτοιων μοντέλων σε σχετικά προσιτές τιμές. Το best seller της είναι το μήκους 4,0 μ. supermini Zoe, με τιμές εκκίνησης από 22.000 ευρώ. Μάλιστα το Zoe ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 με 24.231 ταξινομήσεις και 44,5% αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Πρώτο ηλεκτρικό Ι.Χ. σε πωλήσεις για την Ευρώπη ήταν το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019 το αμερικανικό Tesla Model 3 με 37.236 ταξινομήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!