To Hyundai i30 Ν γίνεται πολεμική μηχανή! (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
To Hyundai i30 Ν γίνεται πολεμική μηχανή! (pics) 
Η Hyundai παρουσιάζει μια πιο ακραία έκδοση του i30 N με το όνομα Project C, η οποία θα διατεθεί σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές και θα απελευθερώσει όλο τον «ωμό» χαρακτήρα του κορεάτικου σπορ χάτσμπακ.

Το i30 N της Hyundai ήρθε και έφερε νέα δεδομένα στην κατηγορία των σπορ χάτσμπακ. Ο φοβερά ολοκληρωμένος του χαρακτήρας και η εκπληκτική του τιμή, το κάνουν μια πρόταση που δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν και διατίθεται σε δύο εκδόσεις με τον ίδιο κινητήρα ρυθμισμένο στους 250 ή τους 275 ίππους. Πάνω στην τελευταία έκδοση με το όνομα Performance, βασίζεται και μια νέα που μας παρουσίασε τώρα η Hyundai.

Πρόκειται για την Project C που θα είναι ακόμη πιο «ειδική» και σπορ, απελευθερώνοντας τον ακραίο χαρακτήρα του μοντέλου. Ξεχωρίζει από τα ανθρακονήματα στα σπόιλερ, το καπό, τον διαχύτη πίσω και τα side skirts, ενώ στο εσωτερικό, δέρμα τύπου αλκαντάρα καλύπτει το τιμόνι. Οι ζώνες ασφαλείας είναι κόκκινες, όπως και οι ραφές στα καθίσματα και ο επιλογέας του χειροκίνητου σασμάν των έξι σχέσεων, είναι πλέον μεταλλικός.

Οι πιο ουσιαστικές αλλαγές εντοπίζονται στην ανάρτηση με τη νέα ρύθμιση, το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά χιλιοστά και το κέντρο βάρους έχει πέσει κατά 8,8 χιλιοστά. Παράλληλα το βάρος μειώνεται κατά 50 κιλά και οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών της OZ μειώνει το ειδικό βάρος των τροχών, που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Οι τροχοί, είναι συνολικά ελαφρύτεροι κατά 22 κιλά, συγκριτικά με του συμβατικού i30 N Performance! Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος τετρακύλινδρος τούρμπο των 2.0 λίτρων με τους 275 ίππους και τα 380 Nm ροπής (στο overboost). Υπάρχει μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, μπάρα θόλων και σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!