Η πρώτη υβριδική Lamborghini λέγεται Sian (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Η πρώτη υβριδική Lamborghini λέγεται Sian (pics) 
Με πολύ περιορισμένη παραγωγή, αλλά και τρομερά φουτουριστική εμφάνιση ακόμη και για τα δεδομένα της Lamborghini, η νέα δημιουργία της μάρκας κάνει αρκετά βήματα εμπρός.

Η νέα Sian είναι η πρώτη Lamborghini που έρχεται και με έναν ηλεκτροκινητήρα στον «εξοπλισμό» της. Το νέο μοντέλο της ιταλικής μάρκας βασίζεται στην Aventador και χρησιμοποιεί τον ίδιο ατμοσφαιρικό V12 των 6.5 λίτρων, σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα των 35 ίππων. Ο ρόλος του τελευταίου είναι να προσφέρει ακόμη καλύτερη απόκριση στο γκάζι και καλύτερες επιδόσεις, καθώς έχει ανεβάσει την ισχύ συνολικά στους 815 ίππους ενώ έχει προσθέσει μόλις κάτι περισσότερο από 30 κιλά.

Η Lamborghini λέει ότι τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα! Η εμφάνισή της πάντως, αν και στα σημεία θυμίζει Aventador, είναι σαν να έρχεται από άλλο πλανήτη. Πολύ επιθετική, φουτουριστική και αδιαμφισβήτητα ξεχωριστή, προκαλώντας διάφορα σχόλια για το τελικό αποτέλεσμα. Η παραγωγή της όμως θα είναι πολύ περιορισμένη, σε λίγες αριθμημένες μονάδες, οπότε μην «πονοκεφαλιάσετε» για να αποφασίσετε αν τελικά σας αρέσει. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα προλάβετε να «κλείσετε» μια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!