Χωρίς μοτοσικλέτες το Pikes Peak του 2020

Πέτρος Σηφαλάκης
Χωρίς μοτοσικλέτες το Pikes Peak του 2020
Ύστερα από το θάνατο του Κάρλιν Νταν φέτος, η ανάβαση του επόμενου χρόνου δεν θα περιλαμβάνει δίτροχα και θα αποτελείται αμιγώς από τετράτροχα οχήματα.

Στην ανάβαση του Pikes Peak του 2020 δεν θα δούμε συμμετοχές μοτοσικλετών. Ο θάνατος του τέσσερις φορές πρωταθλητή μοτοσικλετών, Κάρλιν Νταν, έφερε αυτή την απόφαση και για λόγους ασφαλείας, τα δίτροχα δεν θα λάβουν μέρος. Το παραπάνω ανακοινώθηκε μόλις από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης και ανακοίνωσαν ότι στη συνέχεια, θα αποφασίσουν για το μέλλον των μοτοσικλετών στη διοργάνωση, ανάλογα με το «κενό» που θα δημιουργηθεί το 2020.

Μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου θα ξέρουμε αν τελικά οι μοτοσικλέτες θα έχουν θέση στο Pikes Peak. Μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά τέσσερις θάνατοι μοτοσικλετών στη φημισμένη ανάβαση. «Για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του μοτοσικλετιστικού προγράμματος, δεν θα προσφέρεται δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής με δίτροχο το 2020. Οι οργανωτές, θα μπορούν να πάρουν στοιχεία και να τα αναλύσουν, για να δουν τις συνέπειες που θα έχει η απουσία αυτού του προγράμματος στο event» είπαν οι υπεύθυνοι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!