Aυτόνομο λεωφορείο παρέσυρε πεζή στην Αυστρία

Πέτρος Σηφαλάκης
Aυτόνομο λεωφορείο παρέσυρε πεζή στην Αυστρία
Με ελαφρό τραυματισμό «γλίτωσε» μια τριαντάχρονη γυναίκα στην Αυστρία, ύστερα από ατύχημα που είχε με ένα λεωφορείο χωρίς οδηγό.

Η αυτόνομη τεχνολογία έχει περάσει πλέον για τα καλά στους δρόμους πολλών μεγάλων πόλεων του εξωτερικού. Οι δοκιμές έχουν γίνει πολύ εντατικές και σύντομα η τεχνολογία θα είναι έτοιμη να επεκταθεί σε ακόμη μεγαλύτερη διάσταση.

Δεν λείπουν πάντως και τα ατυχήματα. Το πιο πρόσφατο έχει να κάνει με ένα μικρό αυτόνομο λεωφορείο στην Αυστρία. Το Navya SAS, όπως ονομάζεται το μοντέλο, είχε πολύ μικρή ταχύτητα -μόλις 12 χλμ./ώρα- όμως δεν κατάφερε να εντοπίσει μια γυναίκα που βρισκόταν εμπρός του. Το αποτέλεσμα ήταν να την παρασύρει και να την τραυματίσει ελαφρώς.

Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό και για την ώρα τα αυτόνομα λεωφορεία έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους της Αυστρίας μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Το εν λόγω πρόγραμμα δοκιμών έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 6 Ιουνίου. Στο όχημα υπάρχει και οδηγός ασφαλείας που, θεωρητικά, είναι εκεί για να αποτρέπει τέτοιου είδους ατυχήματα, ωστόσο ούτε εκείνος ανέλαβε δράση και το ατύχημα δεν αποφεύχθηκε. Η τριαντάχρονη γυναίκα «γλίτωσε» με ελαφρύ τραυματισμό στο γόνατο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!