Επίσημο: Με ισχύ 150 ίππων το νέο ηλεκτρικό Honda e! (pics)

Επίσημο: Με ισχύ 150 ίππων το νέο ηλεκτρικό Honda e! (pics)
Η ιαπωνική φίρμα έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.

Η Honda ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις για το νέο ηλεκτρικό όχημα της. Έτσι λοιπόν το Honda e αποδίδει 150 ίππους και 300 Nm ροπής, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται κοντά στα 8 δευτερόλεπτα. Οι διαστάσεις του είναι αναμενόμενα συμπαγείς, όπως αρμόζει σε ένα αστικό όχημα του μέλλοντος, με το μήκος στα 3.895 χλστ., το πλάτος στα 1.750 χλστ. και το ύψος στα 1.495 χλστ. Παράλληλα, διαθέτει την ιδανική αναλογία βάρους (50:50) και επιλογή για ακόμη πιο ακαριαία επιτάχυνση (Sport).

Να υπενθυμίσουμε ότι η Honda έχει επιβεβαιώσει ότι το σύστημα Side Camera Mirror, δηλαδή οι ψηφιακοί εξωτερικοί καθρέπτες (κάμερες), θα είναι διαθέσιμο στον βασικό εξοπλισμό του νέου ηλεκτρικού της οχήματος. Έτσι λοιπόν το Honda e θα εξοπλίζεται με κάμερες στη θέση που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τους παραδοσιακούς καθρέπτες, με την εικόνα του εξωτερικού περιβάλλοντος να προβάλλεται σε 2 οθόνες των 6 ιντσών, τοποθετημένες αριστερά και δεξιά στο ταμπλό.

Πέρα από τη βελτιωμένη οράτοτητα, καθώς και τη μειωμένη αεροδυναμική που προσφέρουν, οι ψηφιακοί καθρέπτες διαθέτουν δύο προγράμματα λειτουργίας (κανονικό και ευρυγώνιο), δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να βλέπει σε πραγματικό χρόνο το τι ακριβώς συμβαίνει περιμετρικά του οχήματος, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν και τη λειτουργία υποβοήθησης ελιγμών. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα χωρητικότητας 35,5 kWh, προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 200 χιλιομέτρων, ενώ για την φόρτιση της (στο 80%) απαιτούνται 30 λεπτά.

Τέλος, οι προ-παραγγελίες για το νέο Honda e έχουν ήδη ξεκινήσει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, με τους υποψήφιους αγοραστές να συμπληρώνουν την σχετική αίτηση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και με προκαταβολή της τάξης των 1.000 ευρώ να αποκτούν προτεραιότητα για την τελική αγορά του, η οποία θα γίνει πραγματικότητα κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!