ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Toyota: Δύο νέα συστήματα ασφαλείας για «ξεχασιάρηδες» οδηγούς!

Toyota: Δύο νέα συστήματα ασφαλείας για «ξεχασιάρηδες» οδηγούς!

Toyota: Δύο νέα συστήματα ασφαλείας για «ξεχασιάρηδες» οδηγούς!

Η ιαπωνική φίρμα λανσάρει από το 2020 δύο νέες «έξυπνες» λειτουργίες για όσους οδηγούς είναι ολίγον «αφηρημένοι».

Η Toyota ανακοίνωσε το λανσάρισμα δύο νέων συστημάτων ασφαλείας από το 2020, τα οποία θα βοηθήσουν αρκετούς «ξεχασιάρηδες» οδηγούς να ανακτήσουν τη μνήμη τους. Πρόκειται για το «Auto Shut Off», ένα σύστημα αυτόματου κλεισίματος του κινητήρα του οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω σύστημα αναλαμβάνει να σβήσει το μοτέρ μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο έχει «ξεχαστεί» αναμμένο (ρελαντί), ενώ μελλοντικά ο οδηγός θα λαμβάνει σχετικές ειδοποιήσεις και στο κινητό του τηλέφωνο.

Το δεύτερο σύστημα ονομάζεται «Automatic Park» και ενεργοποιεί αυτόματα το ηλεκτρικό χειρόφρενο ή επιλέγει στο κιβώτιο ταχυτήτων την θέση «Park», σε περίπτωση κατά την οποία ο οδηγός έχει βγει εκτός αυτοκινήτου έχοντας «ξεχάσει» να πραγματοποιήσει τις παραπάνω κινήσεις μόνος του.

Σύμφωνα με την Toyota δεν αποκλείεται μελλοντικά να δούμε και να ακούσουμε, οπτικές και ηχητικές ενδείξεις οι οποίες θα ενημερώνουν τον οδηγό για τέτοιου είδους ζητήματα. Τέλος, η ιαπωνική φίρμα τονίζει ότι οι οδηγοί δεν θα πρέπει να βασίζονται μόνο στην τεχνολογία για την ασφάλεια τους, ωστόσο τα συγκεκριμένα συστήματα αποτελούν σημαντική βοήθεια για όλους.