Μηχανή για το γκαζόν από τη Honda σπάει ρεκόρ ταχύτητας! (vid)

Δημήτρης Γράτσος
Μηχανή για το γκαζόν από τη Honda σπάει ρεκόρ ταχύτητας! (vid)
Το Honda Mean Mower V2 μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως το πιο γρήγορο χλοοκοπτικό, καθώς για το 0-160 χλμ./ώρα χρειάστηκε μόλις 6,92 δευτερόλεπτα.

Η Honda δεν φημίζεται μόνο για τα σπορ αυτοκίνητα ή τις γρήγορες μοτοσικλέτες, αλλά και για τις «γκαζιάρικες» μηχανές του γκαζόν! Και αν δεν μας πιστεύετε να σας ενημερώσουμε ότι κατά το παρελθόν κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες για το ταχύτερο χλοοκοπτικό, στη συνέχεια το ρεκόρ πέρασε στα χέρια Νορβηγών με το Viking/Stihl, για να καταλήξει εκ νέου στην ιαπωνική φίρμα, χάρη στο Mean Mower V2, το οποίο διαθέτει τελική ταχύτητα έως 241,4 χλμ./ώρα.

Φαίνεται όμως ότι οι μηχανικοί της Honda αναζητούσαν το κάτι παραπάνω, έτσι δημιούργησαν μία νέα κατηγορία για τα ρεκόρ Γκίνες. Με ειδικά όργανα (VBox) μέτρησαν το 0-160 χλμ./ώρα (ή 0-100 μίλια/ώρα) του Mean Mower V2 και το τελικό αποτέλεσμα (6,92 δευτερόλεπτα) αποτέλεσε νέο ρεκόρ! Η μέτρηση έλαβε χώρα στην πίστα Dekra Lausitzring, στη Δρέσδη της Γερμανίας, με οδηγό τον Jess Hawkins.

Να σημειωθεί επίσης ότι το «πιο γρήγορο πιστόλι» σε ότι αφορά στην περιποίηση του γκαζόν, εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 999 κ.εκ., απόδοσης 190 ίππων στις 13.000 στροφές/λεπτό. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο χλοοκοπτικό όχημα της Honda ονομάζονταν Mean Mower και σημείωσε το ρεκόρ Γκίνες το 2014, με μέγιστη ταχύτητα τα 209 χλμ./ώρα, μέσω ενός κινητήρα 1,0 λίτρου.

Δείτε το video με το Honda Mean Mower V2 εν δράσει:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!