Το ταχύτερo SUV στο Νίρμπουργκρινγκ ανήκει στη Mercedes-AMG (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το ταχύτερo SUV στο Νίρμπουργκρινγκ ανήκει στη Mercedes-AMG (pics)
Η αναβαθμισμένη Mercedes-AMG GLC63 S είναι ένα SUV που προσφέρει επιδόσεις supercar, με μπόλικη τεχνολογία σε κάθε επίπεδο.

Γνωρίζουμε ότι η Mercedes δίνει μεγάλη βάση στα σπορ AMG μοντέλα της και αυτό ισχύει και για τα SUV. Η μάρκα ανανέωσε πρόσφατα και την GLC63 S, με μικρές αλλαγές που την κάνουν ακόμη πιο ολοκληρωμένη. Αισθητικά βρίσκουμε τις διαφοροποιήσεις που έχουμε και στις απλές GLC. Νέα φωτιστικά σώματα, παρεμβάσεις στους προφυλακτήρες, τις απολήξεις της εξάτμισης και περισσότερες επιλογές σε ζάντες αλουμινίου.

Κινείται από τον ίδιο τούρμπο V8 κινητήρα των 476 ίππων στην «απλή» έκδοση και των 510 ίππων στην S, με 650 και 700 Nm ροπής αντίστοιχα. Η ισχυρότερη εκδοχή έχει 0-100 χλμ./ώρα σε... 3,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 ή τα 280 χλμ./ώρα, ανάλογα αν ο αγοραστής επιλέξει το AMG Driver's Pack ή όχι. Σημαντικό και το γεγονός ότι αυτή η GLC είναι το ταχύτερο SUV που έχει γυρίσει στο Νίρμπουργκρινγκ με γύρο 7 λεπτών και 49,5 δευτερόλεπτα.

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, με ένα αυτόματο εννιάρι σασμάν και πλέον ανάμεσα στα προγράμματα οδήγησης υπάρχει και η ρύθμιση Slippery για συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Η αερανάρτηση Ride Control+ δίνει το κάτι παραπάνω στους απαιτητικούς, όπως και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό. Τέλος, το εσωτερικό της έχει ανανεωθεί σε σημαντικό βαθμό. Ο πίνακας οργάνων έχει ανασχεδιαστεί, υπάρχει το νέο σύστημα πολυμέσων της Mercedes-Benz με το όνομα MBUX και νέο τιμόνι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!