Nissan: Ένα επετειακό 370Ζ για τα 50 χρόνια της σειράς Z! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Nissan: Ένα επετειακό 370Ζ για τα 50 χρόνια της σειράς Z! (pics)
Η ιαπωνική φίρμα γιορτάζει τα 50α γενέθλια της οικογένειας Z, με μία συλλεκτική έκδοση του εντυπωσιακού 370Z.

Πραγματοποιώντας το παγκόσμιο ντεμπούτο το λίγο πριν από το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, το 370Z 50th Anniversary Edition αποτίει «φόρο τιμής» στo #46 BRE (Brock Racing Enterprises) Datsun 240Z, το οποίο κατέκτησε Εθνικά Πρωταθλήματα στο SCCA, με τον John Morton πίσω από το τιμόνι.

Το εξωτερικό της επετειακής έκδοσης του 370Z διατίθεται σε δύο διαφορετικά σχέδια χρωμάτων: λευκό με κόκκινες προεκτάσεις ή ασήμι με μαύρες αποχρώσεις. Τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού προέρχονται από το Datsun 240Z και περιλαμβάνουν τις δύο «υπογραφές» στις πλευρές του αυτοκινήτου και τον διαφορετικό χρωματισμό κατά μήκος του αμαξώματος. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα επετειακό έμβλημα στο εμπρόσθιο φτερό, ειδική επετειακή σήμανση πίσω, καθώς και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με κόκκινες λεπτομέρειες.

Στο εσωτερικό του 370Z 50th Anniversary Edition ξεχωρίζει η μεγάλη κεντρική κονσόλα, ενώ στις εορταστικές «πινελιές» συμπεριλαμβάνεται και το επετειακό τιμόνι με επένδυση Alcantara, με την χαρακτηριστική κόκκινη γραμμή στο κέντρο της στεφάνης. Κάτω από το καπό, «βρυχάται» o γνωστός V6 κινητήρας των 3,7 λίτρων της Nissan, ο οποίος αποδίδει 332 ίππους και 366 Nm ροπής. Το καινοτόμο σύστημα VVEL βελτιστοποιεί τις κινήσεις ανοίγματος / κλεισίματος της βαλβίδας εισαγωγής, επιτρέποντας στον αέρα να αποσταλεί αμέσως στον θάλαμο καύσης, στον ακριβή χρόνο που χρειάζεται.

Το μοντέλο της 50ής επετείου είναι εξοπλισμένο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, το οποίο διαθέτει το SynchroRev Match, επιτρέποντας στον οδηγό οποιουδήποτε επιπέδου δεξιοτήτων, να αλλάζει ταχύτητες σαν επαγγελματίας οδηγός αγώνων. Το 370Z 50th Anniversary Edition είναι επίσης διαθέσιμο και με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με Downshift Rev Matching, σχεδιασμένο να προσφέρει γρήγορες αλλαγές όταν λειτουργεί σε σειριακή λειτουργία, με χρόνο αλλαγής των ταχυτήτων κάτω του 0,5 δευτερολέπτου!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!